ŞİDDETLE MÜCADELE MASADA!

ŞİDDETLE MÜCADELE MASADA!

2020-2021 Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Planı kapsamında 81 ilde gerçekleştirilen Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele toplantısı Batman’da Vali Hulusi Şahin başkanlığında gerçekleştirildi.
 
Aile içi ve kadına yönelik şiddetin engellenmesi amacıyla hayata geçirilen 2020-2021 Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Planı'nın etkin bir şekilde uygulanmasını sağlamak ve bu alanda alınacak tedbirlerin görüşülmesi amacıyla düzenlenen toplantıya Vali Hulusi Şahin, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Mete, Rektör Aydın Durmuş,  Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç,  İl Jandarma Komutanı Albay İsa Çakmak, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü, İl Sağlık Müdürü, SYDV Müdürü, ŞÖNİM ve Konukevi Müdürü katıldı. 
 
ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ
 
Batman Valiliğine verilen görev ve sorumlulukların görüşüldüğü toplantıda Vali Hulusi Şahin, eylem planına ilişkin açıklamalarda bulundu.  Vali Şahin, “Kadına yönelik şiddetle ilgili mücadelede sadece polisiye tedbirlerin yeterli olmadığı, diğer kurumların (baro, üniversiteler ve STK’ların) sürece dahil olması için yapılması gereken çalışmaların planlanması, bu hususların ilimizde ve ilçelerimizde eylem planı haline getirilmesi gibi bir çok konuda çalışma/değerlendirmeler yapacağız. Bu eylem planı hükümetimizin inisiyatifi olarak ortaya konmuştur. Bu hususta İlimizdeki tüm kurumlar olarak elimizden geleni yapacağız” diye konuştu. Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele konusunda yürütülecek çalışmalarda kurumlar arası koordinasyonun sağlanması ve yürütülecek çalışmalara ilişkin değerlendirmelerinin yapılmasının ardından toplantı sona erdi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler