"Sigarayı hayatımızdan çıkaralım"

Dünya Sigara Bırakma Günü münasebetiyle bir mesaj yayımlayan Batman Belediyesi Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, sağlıklı bir yaşam için herkesi sigarayı bırakmaya davet etti.

9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü vesile ile bir mesaj yayımlayan Batman Belediyesi Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, her yıl binlerce insanın sigaradan dolayı hayatını kaybettiğini belirterek, "Dünya Sigarayı Bırakma Gününü fırsat kılarak, sigarasız ve sağlıklı bir hayat için sigarayı hayatımızdan çıkaralım." dedi.

Sigara bağımlılığı tedavi edilebilir bir hastalık olduğunu söyleyen Aksoy, “Sigara önemli bir halk sağlığı sorunu olarak çeşitli fiziksel, sosyal ve ekonomik olumsuz sonuçlara yol açan ciddi bir bağımlılıktır. Sigara kullanımı sadece bireye değil, sigara dumanını soluyan diğer kişilere de ciddi zararlar vermekte, sigara ve diğer tütün ürünlerinin dumanına maruz kalan kişilerde de benzer hastalıklar görülmektedir. Sigara bağımlılığı tedavi edilebilir bir hastalıktır." ifadelerini kullandı.

"'9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü' tam da bu adımları atmanın zamanı" diyen Aksoy son olarak şunları kaydetti: "Dünyada her yıl hayatını sigara yüzünden kaybedenlerden biri olmamak için bir adım atalım. 9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Gününü fırsat kılarak, sigarasız ve sağlıklı bir hayat için sigarayı hayatımızdan çıkaralım." 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler