SİYASİ PARTİLER GAZETECİLERİ GÜNÜNÜ KUTLADI

Siyasi Partiler, Çalışan Gazeteciler Gününü Kutladı

Siyasi Parti Temsilcileri, yayınladıkları mesajlarla Gazeteciler Gününü kutladılar. Mesajlarda basının önemli bir görev üstlendiği, gücünü halktan alması gerektiği vurgulandı. 

 

AK PARTİ BATMAN İL BAŞKANI AKİF GÜR KUTLAMA MESAJI YAYINLADI
 
 
AK Parti İl Başkanı Av. Abdullah Akif Gür, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeni ile bir kutlama mesajı yayımladı. Gür, yazılı açıklamasında, gazetecilerin zor şartlar altında toplumun haber alma özgürlüğü için her türlü fedakarlığı yaparak çalıştıklarını kaydetti. 

 

Gür, "Kamuoyunun aydınlatılması ve bilgilendirilmesi doğrultusunda, her şartta görevleri peşinde koşan, gazetecilik mesleğinin zor şartlarına rağmen mesai kavramı gözetmeksizin hizmet eden tüm gazetecilerin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlar, Sağlık, mutluluk ve başarı dileklerimi sunarım. " dedi.

 

BASIN TOPLUMUN DEĞERLERİYLE UYUMLU OLMALI

 
HÜDA PAR Batman İl Başkanı Davut Şahin de "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü" dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Mesajında, gazetecilerin her alanda önemli görevler üstlendiğini belirten Şahin, “Çağımız itibariyle ulaşılan teknolojik imkânlardan da destek alarak, insanoğlunun ihtiyaç duyduğu bilgiyi adeta kucaklarına koymak suretiyle, çok önemli bir görev üstlenen gazeteciler, bunun yanı sıra, toplumsal, ekonomik ve siyasi alanlarda da doğru yönlendirmede büyük pay sahibidirler. Ciddi bir uğraş, görev dağılımı ve adeta zamanla yarışırcasına bilgi ve habere ulaşma, hazırlama ve kamuoyuna sunma aşamalarını kat ederek, İnsanlık ailesi için kayda değer bir hizmet sunmaktadırlar.” dedi.
Mesajının devamında tüm gazetecilere çalışmalarında başarılar dileyen Şahin, “Bu önemli işlev icra edilirken her şeyden önce, insanlığa müspet yönden katkı sunma ve dolayısıyla da özel hayata olan hassasiyet ile birlikte toplumun değerleri ile buluşması gibi bir hedefin de gözetildiği bir anlayışla hareket edildiği ve edileceğinden eminim. Bu duygu ve düşüncelerle bütün gazetecilerin 10 Ocak Dünya Gazeteciler Gününü tebrik ediyor, çalışmalarında başarı ve kolaylıklar diliyorum.” ifadelerini kullandı. 
 
 
 
GAZETECİ, TOPLUMUN GÖZÜ, KULAĞI VE SESİDİR
 
 
Gelecek Parti Batman İl Başkanı Abdulbaki Polat, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. 
Basının demokrasinin temel taşlarından biri olduğunu belirten  Başkan Polat, “İlkeli, doğru ve tarafsız bir şekilde çalışarak, vatandaşlarımızın haber alma hakkını sağlayan ve toplumun genel talep ve görüşlerini kamuoyuna yansıtma görevini üslenen gazeteci, toplumun gözü, kulağı ve sesidir.” dedi.
Gazeteci, duyduğu, gördüğü, araştırdığı konuları tarafsız, dürüst ve samimi bir şekilde harmanlayan ve kamuoyuyla paylaşan bir iletişim uzmanı olduğunu vurgulayan Başkan Polat,  “Basın mensuplarımızın en önemli vasıfları, gücünü vatandaştan alarak, tarafsız ve bağımsız bir şekilde haber ve yayın yapma, toplumu doğru bilgilendirme, elde ettiği haber ve bilgileri kamuoyuna objektif, ahlaki ve ilkeli bir biçimde yansıtmalarıdır. Bu duygu ve düşüncelerle; bu önemli işe emek ve gönül veren tüm basın mensuplarımıza sağlık, mutluluk ve başarılarla dolu uzun bir meslek yaşamı diliyor, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum” ifadelerini kullandı.
 
GAZETECİLER ÇOK ÖNEMLİ BİR GÖREVİ ÜSTLENİYOR
 
 
DEVA Partisi Batman İl Başkanı Melik Müjdeci de mesajında, "Yasama, yürütme ve yargıdan sonra dördüncü güç olan, devletin organlarında yapılan faaliyetleri halk adına denetleyen ve toplumun haber alma hürriyetinin sağlanması için çalışan gazeteciler çok önemli bir görevi üstleniyor. Basın özgürlüğünün, insan haklarına ve hukukun üstünlüğüne dayalı demokratik bir devlet için ne denli yaşamsal bir değere sahip olduğunun bilincindeyiz. Bizler basın özgürlüğünün önündeki bütün engelleri kaldıracağımızı taahhüt ediyoruz. Basının kendinden beklenen işlevi hakkıyla yerine getirebilmesi için gerekli olan her türlü tedbiri alma konusundaki kararlığımız tamdır. Değerli basın emekçilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü tebrik ediyor, en güç koşullarda bile çalışan tüm gazetecilere sevgilerimi ve saygılarımı sunuyorum" dedi.
 
 
 
Hüseyin Yaşar’dan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı
 
 
Cumhuriyet Halk Partisi Batman İl Başkanı Hüseyin Yaşar, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle, bir kutlama mesajı yayınladı.
 
Cumhuriyet Halk Partisi Batman İl Başkanı Hüseyin Yaşar,  yayınladığı mesajında; “Ülkemizde ve İlimizde Gücünü Halktan alan Gazeteciler çok zor şartlar altında gece gündüz demeden görevlerini en iyi şekilde yapmaya çalışıyorlar. Ülkemizde son yıllarda yaşanan ekonomik kriz nedeniyle, Türkiye’de ve İlimizde günlük, haftalık ve aylık olarak yayın yapan bazı gazete ve dergilerin kapanması birçok gazeteciyi işsiz bırakmıştır. 
Covid_19 salgınında da canla başla görev yapan gazeteciler salgının başlangıcından buyana maddi ve manevi olarak sıkıntılar yaşamışlardır.
Kurumların ve Belediyelerin doğrudan ihale temini yapması nedeniyle, Gazetelere verilen resmi ilan sayılarında da ciddi bir derecede düşüş yaşanmıştır.
Gazetecilerin özgürce görevlerini yapmasını temenni ederek, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyorum” dedi.
 
Güç Partisi Batman İl Başkanı Hülya Özdemir 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyşe bir mesaj yayınladı.
 
 
Güç Partisi Batman İl Başkanı Hülya Özdemir yayınladığı mesajda şunları söyledi. "Basın Yayın organları içerisinde çalışan muhabirinden, sayfa editörüne, yazarlarından, matbaasında çalışan tüm gazetecilerimizin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutlar hayatlarında sağlık ve başarılar dilerim." dedi. (Faruk Çiftçi)

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler