Şoförlerin işten çıkarılma korkusu sürüyor

Türkiye Petrolleri merkez ve dış sahalarda çalışan ve işten çıkarılma endişesi taşıyan şoförlerin iş akitleri yarın bitecek.

Yıllardır Türkiye Petrollerinin merkez ve dış sahalarında çalışan 33 şoför, ekmek kapıları olan işlerini kaybetme korkusu yaşıyor.

Ailelerini, çoluk çocuklarını beslemek için yıllardır zor koşullarda çalıştıklarını belirten şoförler, Batman gibi işsizliğin yüksek olduğu bir ilde işsiz kalmaları durumunda büyük mağduriyet yaşayacaklarını, işsizler ordusuna yeni işsizler katılacağını anlatarak, çözüm istediler.

Mağdur 33 şoför adına konuşan Mahmut Biçer, "Aylardır işten çıkarılma korkusu yaşıyoruz. Yıllarca ağır şartları önemsemeden bu kuruma emek verdik. Bu kurum bizim için bir ekmek kapısı oldu. Bu şartlarda işten çıkarılırsak 33 aile mağdur olur. İş akdimiz bittiği durumda biz şoförlerin çoğu mağdur oluruz. Çünkü çoğumuz ömrümüzü bu işe verdik, 40-50 yaşlarındayız. Bu yaştan sonra başka alanda çalışmamız çok zor." dedi.

Kurumdan, işlerinin aynı statüde devam etmesini isteyen Biçer, "Bu sıkıntımızın giderilmesini istiyoruz. Bu sorun ivedilikle çözülmeli. Eğer şoför olarak bizleri kullanmayacaklarsa başka alanlarda çalıştırabilirler. Biz yardım istemiyoruz, kimseye yük olmak derdinde de değiliz. Tek isteğimiz, kendi çalışmamız ve uzmanlaştığımız işimizde çalışarak çoluk çocuğumuzun geçimini sağlamak." ifadelerini kullandı

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler