Soğuk kış günlerinin vazgeçilmezi Pekmez

Batman esnafı doğal ürünler içerisinde en çok tercih edilmesi gereken besin maddesi olarak pekmezi öneriyor.

Soğuk kış günlerinde soğuk algınlığından korunmanın en iyi yollarından biri doğal ürünler ile beslenme olduğunu dile getiren Alo Tevşo Pazarı esnafı Hasan Toğluk , doğal ürünler içerisinde en çok tercih edilmesi gereken besin maddesi olarak pekmezi öneriyor.
Soğuk kış günlerinde soğuk algılığından korunmanın en iyi yollarından biri doğal ürünleri tüketmektir. Bu doğal ürünlerinden biri de soğuk kış günlerinin vazgeçilmez doğal ürünü pekmez olarak biliniyor. Bunun yanında Alo Tevşo Pazarı esnafı, pekmez alacak olan vatandaşları doğal olmayan ve içerisine başka maddelerin karıştırılmış olan pekmezden uzak durması konusunda da uyardı.
Batman yöresinde bağcılığın meşhur olduğunu buna bağlı olarak birçok ürünün elde edildiğini dile getiren Toğluk, "Batman yöresinde bağcılık oldukça meşhurdur. Bağcılar bağlı olarak pestil, kesme, üzüm gibi çeşitli ürünlerin üretimi yapılır. Bunların içerisinde en meşhur olanı ise üzüm pekmezidir." ifadelerini kullandı.
Üzüm pekmezi tüketiminin sağlık açısından faydalı olduğunu dile getiren Toğluk , "Kış geldiği zaman Batman 'ın kışı soğuk ve sert olur böyle dönemlerde gerek ihtiyarlar gerekse gençler ve çocuklar, sabahları birer kaşık üzüm pekmezi içtikleri zaman gün boyu hem dinç olurlar hem de sağlıklı yaşarlar." dedi.
"Yöresel ürün olan pekmezimize hile katmak mümkün değil"
Batman yöresinde üretilen üzüm ile elde edilen pekmeze hile katılamayacağı, hile yapıldığı zaman pekmezin ekşimtırak bir tat alacağını dile getiren Toğluk , "Bizim Batman Gercuş pekmezi yüzde yüz doğaldır. Pekmez bizim köylü vatandaşımızın yüzde yüz kendi el emeği ile ürettiği pekmezlerdir. Bunlara katkı maddesi hiçbir şekilde kesinlikle katılmaz. Ayrıca Batman yöresinde dut pekmezi üretimi de yapılmaktadır. Dut pekmezi ise kısmen dağ köylerinde olur ve yüzde yüz köylünün el emeği ile üretilir.
"Pekmez şifadır"
Yöresel ürün olan pekmezin köylerde doğal olarak üretildiğini ve herhangi bir katkı maddesi içermediğini söyleyen esnaf Toğluk ise "Batman 'a has olan yöresel pekmezimiz gerçek bir pekmezdir. Çünkü köyde üretilen bu ürün, çok büyük bir hassasiyet ile üretilir. Yöresel pekmeze katkı maddesi katılmaz sağlam üründür. Pekmez bize ulaşana kadar iki el değiştiriyor yanımıza geldiğinde de kontrol ettiğimizde onu sağlam olduğunu görüyoruz." ifadelerini kullandı.
Soğuk kış günlerinde tüketilen pekmezin şifa kaynağı olduğunu vurgulayan Yar, "Çocuklar için şifadır, büyükler için şifadır. Soğuğa karşı çok etkilidir ve sağlıklıdır. Özellikle kış mevsiminde tüketilmesi gereken bir üründür. Bunu tavsiye ediyoruz, bize güvenip yanımıza gelip alışveriş yapan vatandaşlar pekmez Aldıkları zaman, onda sıkıntı olmadığını görecekler. Günlük ortalama 50 kg pekmez satıyoruz Korona virüse karşı vücut direncini artırıyor.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler