‘Sürekli namaz kılanların oranı yüzde 30'u geçmiyor’

‘Sürekli namaz kılanların oranı yüzde 30'u geçmiyor’

‘Namazla Diriliş’ konferansında konuşan İlahiyatçı Yazar Ahmet Bulut, beş vakit namazı sürekli ve vaktinde kılanların sayısının yüzde 30’u geçmediğini belirtti.
 
Davet ve Kardeşlik Vakfı Batman ve Batman Eğitim ve Yardımlaşma Derneğinin Namazı sevdirmek ve Namazı gönüllerden günlük hayata taşımak adına düzenlediği “Namazla Diriliş” Konferansı Batman halkı tarafından yoğun ilgi gördü. İl Kültür Merkezi Konferans Salonunda düzenlenen programa DKV Başkanı Abdulhakim Erkemen, BEY-DER Başkanı Cengiz Arı ve konuşmacı olarak İlahiyatçı Yazar Ahmet Bulut katıldı. STK temsilcileri, Siyasi parti temsilcileri ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği konferansta kültür merkezinin her iki salonu da doldu. Bey- Der temsilcisi Arı, “Davet Ve Kardeşlik Vakfı olarak bizler: “Çalışmalarımızda cehaletin bertaraf edilmesine, insanların ilmi ve kültürel yönden güçlendirilmesine ve kardeşliğin tesis edilmesine yoğunlaşmamaktayız. Amacımız, Hakka davet, fikirde istikamet, insanlar arası ilişkilerde uhuvvet, adalet ve nihayetinde İslam medeniyetinin inşasında bir tuğla olmaktır. Söylemi değil eylemi önceleyen, düşünen okuyan ve önce kendinden başlayan sonra başkasına yönelen bireyler yetiştirme gayretindeyiz. Müslüman fert, Müslüman aile ve Müslüman toplumun gereğine inanıyor ve bunun oluşması için çaba harcıyoruz.” dedi.
 
‘VAKTİNDE NAMAZ KILANLARIN YÜZDE 30’U GEÇMİYOR’
 
Cengiz Arı daha sonra mikrofonu İlahiyatçı Yazar Ahmet Bulut’a bıraktı. İlahiyatçı Yazar Bulut, yüzde 99’u Müslüman olan Türkiye’de 5 vakit namaz kılanların oranının yüzde 30’u geçmediğini belirtti. Bulut, “Garip bir durum ama yüzde 99’u Müslüman olan şu güzel vatanımızda 5 vakit namaz kılanların oranı yüzde 30’u geçmiyor. En iyimser anket sonuçlarında elde ettiğimiz sonuç bu” dedi.
 
‘ANNE BABALAR ÇOCUKLARINI NAMAZA KALDIRMALI’
 
Bulut “Camide veya seccadenin üzerinde Rabbimizle ne kadar beraberiz bilmiyorum ama caminin ya da seccadenin bir adım ötesine gittiğimizde hayatımıza Rabbimizi karıştırmıyoruz. Böyle bir sıkıntımız var. Seccademize varis olacak nesiller yetiştirme noktasında ne kadar hassasız? Geçtiğimiz günlerde Ankara’da bir imam hatip okuluna gittim. 600 öğrencinin olduğu salondaki çocuklara kimlerin anne veya babaları tarafından sabah namazına kaldırıldıklarını sordum. 600 çocuktan 25 tanesi parmak kaldırdı. İşin ne kadar ciddi olduğunu çok net karşımıza çıkıyor” Dedi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler