Bir haftalık yol çalışmalarında 600 ton tuz kullanıldı

Batman'da etkili olan kar yağışı birçok yolun ulaşıma kapanmasına neden olurken, yol açma çalışmalarında 600 ton tuz kullanıldı.

Batman'da 26 Ocak'ta başlayan yoğun kar yağışı, yerini don ve buzlanmaya bıraktı. Bütün ilçelerde görülen yağışlar, Batman Karayolları 97'nci Şube Şefliğinin 540 kilometrelik çalışma alanında da etkisini sürdürdü.

Kapanan yollar anında ulaşıma açılırken, etkisi devam eden don ve buzlanma nedeniyle 24 saat aralıksız olarak yolların tuzlanma çalışmaları sürüyor.

Batman Karayolları 97'nci Şube Şefliği yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, kapanan yolların açılması, genişletilmesi ve tuzlanması için 13 iş makinesi ve 92 personelle gün boyu çalışmaların aralıksız devam ettiği belirtildi.

Açıklamada, "Karayolları olarak çalışma alanımız 540 kilometredir. Yolların kapanmaması için 24 saat aralıksız çalışıyoruz. 5 adet kar bıçaklı ve tuz serici kamyonet, 4 adet greyder, 2 adet kar bıçaklı, elle tuzlama yapılan kamyonet ve 2 adet kepçeyle sahadayız. 85 işçi, 3 mühendis ve 4 teknikerle kar mücadelesi veriyoruz. Kar yağışı 26 Ocak tarihinde Batman'ın Kuzluk ilçesinde başladı. Karla mücadele 9'uncu gündür devam ediyor. Bir hafta içerisinde 600 ton tuz karışımı kullanıldı. Çalışma prensibimiz öncelikle şehirlerarası daha sonra ilçe, belde ve köy yollarının açılmasıdır. Kar yağışı durmuş. Şimdi ise yol genişletme ve tuz serpme çalışmalarımız devam ediyor." denildi.

Buzlanmalara karşı çalışmaların 24 saat aralıksız devam edeceğinin kaydedildiği açıklamada, kazaların yaşanmaması için de araç tekerleklerine kar lastiği ve zincir takılması gerektiği ifade edildi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler