Süs tavuklarının fiyatı şaşırtıyor

Batman'da birçok meraklısı olan ve birbirinden renkli, farklı özelliklere sahip süs tavukları 5 bin TL'ye kadar alıcısını buluyor.

Batman merkezde birçok meraklısı olan ve birbirinden renkli farklı özelliklere sahip süs tavukları ile süs horozlarının çifti 5 bin TL'ye kadar alıcısını buluyor.

Yıllardır petshop işletmeciliğiyle uğraşan Akif Kaplan; Habeş, Brahma çeşitleri, fizan, kıvırcık, Brahma fizan, kıvırcık, tavus kuşu, cüce cochin, silver brakel, gold brakel ve İran tavuklarının özellikle halkın ilgisini çektiğini belirtti.

Hayvan yetiştirmeyi evinde hobi olarak başladığını daha sonra petshop dükkanı açarak iş kurduğunu belirten  Kaplan, "Petshop işini yapıyorum. Kuş ve balık satıp bunun yanında süs tavukların üretim ve satışını yapıyorum. Son zamanlarda talep olması üzerine süs tavukları işine başladım. Brahma fizan ve Habeş gibi süs tavuk çeşitleri getirdik. Bu süs tavukların yumurtalarını kuluçka makinesine koyup yumurtadan çıkan civcivleri satıyoruz. Ayrıca yumurta olarak da 10 TL ile 20 TL arasında değişen fiyatlarla satışını yapıyoruz. Süs tavuklarının çifti 300 TL'den başlayıp 5 bin TL'ye kadar da çıkabiliyor. Bu işe hobi olarak başladım daha sonra kendime iş kurdum."dedi.  

Kaplan, "Süs tavuklarını İzmir, Kahramanmaraş ve Antalya gibi illerden getiriyoruz. Son yıllarda rağbet olduğu için daha fazla getirip üretimine başladık. Süs tavuklarıyla beraber civciv ve yumurta satışlarına da başladık. Bu işe Batman'da önceki seneye göre daha fazla rağbet var. Bu işi kendi başına bir sektör olma yolunda gidiyor. Batman Belediyesinden ev ve süs hayvanları satabilir belgesini de aldık. Satışlarımız resmidir."ifadelerini kullandı. 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler