‘TALEPLERİMİZ KARŞILANSIN’

‘TALEPLERİMİZ KARŞILANSIN’

Büro Emekçileri Sendikasının  çağrısıyla bir araya gelen SGK emekçileri, artan enflasyon karşısında maaşların iyileştirilmesi için kurum il binası önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

 

Batman İl Temsilcisi Muhammed Zekeriya Özdil, “Kamu emekçilerinin yıllardır gerileyen maaşlarının güncellenme ihtiyacı vardır, Kamu Emekçileri lütuf istemiyor, kamu emekçilerinin maaşları ve özlük haklarına ilişkin acilen toplu sözleşme masası kurulmalıdır” dedi. Özdil, “Yıllardır mücadele ediyoruz, insanca bir yaşam için taleplerimizi sürekli gündemde tuttuk, tutmaya da devam ediyoruz. Ülkemizi sermaye sahipleri için cennet, emekçiler için cehenneme çeviren uygulamalara karşı emekçilerden yana tutum aldık, almaya da devam edeceğiz. Taşı delen suyun gücü değil damlaların sürekliliğidir yaklaşımı ile mücadele eden emekçiler olarak umut ve inancımızı hiç yitirmedik inatla mücadelemizi sürdürüyoruz. Bir ay sonra yapılacak milletvekilliği ve cumhurbaşkanlığı seçimlerine giderken siyasi partilerin seçim beyannamelerini açıkladığı bir dönemde bizde kamu emekçileri olarak taleplerimizi beyan ediyoruz. Siyasi iktidarın kamu emekçilerini enflasyona ezdirmedik, ezdirmeyeceğiz, söylemini dilinden düşürmediği, seçim beyannamesinde de benzer vaatlerin yer aldığı bir dönemi yaşıyoruz.

Geçmişe gitmeye gerek yok 2023 yılı Şubat ayı itibariyle maaş zamlarının enflasyon oranının altında kaldığı bir gerçekliği yaşıyoruz. Yıllardır yandaş sendika Memur Sen ile siyası iktidar tarafından kamu emekçilerine dayatılan satış sözleşmelerini, %5 zammı ayakta alkışlayan Memur Sen temsilcilerini unutmadık, unutmayacağız.

TÜİK tarafından aklımızla alay edercesine açıklanan enflasyon rakamlarının maaşlarımızda yol açtığı kayıpları unutmadık, unutmayacağız. Kamu emekçilerinin aldığı maaştan bihaber Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanının sözlerini unutmadık, unutmayacağız” ifadelerini kullandı.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler