“TALEPLERİMİZ DİKKATE ALINMIYOR”

“TALEPLERİMİZ DİKKATE ALINMIYOR”

SES Batman Şubesi ve Batman Tabip Odası, İluh Devlet Hastanesi önünde 14-15 Mart grevine ilişkin basın açıklaması yaptı.
 
SES Batman Şube Eş Başkanı Deniz Topkan “Türk Tabipleri Birliği, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası öncülüğünde binlerce sağlık emekçi ile birlikte aylardır yürüttüğümüz mücadelemiz 14–15 Mart büyük g(ö)rev’i ile sadece sağlık emekçileri tarafından değil toplumun tüm kesimleri tarafından ilgiyle izlenen ve desteklenen toplumsal eylem halini almıştır.
 
Eylemlerimizin etkisi, yönetenleri taleplerimize yönelik değerlendirme yapmaya zorunlu kılmıştır. Bu çerçevede dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından bir açıklama yapılmıştır. Yapılan açıklamada bakanın bizzat kendi mektubunda düzenlemelerin aslında çok kolay yapılabileceği söylense de bugün itibari ile henüz somut bir adımın olmadığını görüyoruz.
 
2021 yılı aralık ayında Meclis’te kabul edilen düzenlemenin iktidar partisi tarafından geri çekildiğini biliyorken, yapılan niyet beyanlarını somut adım olarak değerlendirmiyoruz. Aylardır emekli hekim ücretlerini de etkileyecek 7.200 ek gösterge talebimizin dikkate alınmaması bile, açıklanan niyetlerin bizler için yetersiz kalacağını ve adeta bir oyalama olduğunu kanıtlar niteliktedir. Bizleri mutsuz, hastaları mağdur eden; sağlığı ticarete, hastaları müşteriye, hastaneleri ticarethanelere dönüştüren sağlık anlayışı iflas etmiştir” dedi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler