TAZİYE MASRAFLARINI BELEDİYE KARŞILAYACAK

Taziye Masrafları Belediyeden

Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin, kentteki taziyeevlerinin giderlerinin belediye tarafından karşılanacağını belirterek, taziye sahibinin cebinden tek bir kuruş para çıkmayacağını belirtti.
 
‘ZENGİN VE FAKİR TAZİYESİNDE FARK OLMAMALI’
 
Ahmet Güneştekin Kültür ve Sanat Merkezi konferans salonunda 'Taziye Evleri' ile ilgili gerçekleştirilen toplantıya, Vali Şahin'in yanı sıra, İl Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç, İl Müftüsü Turgut Erhan, bazı kurum temsilcileri, muhtarlar, taziyeevi sorumluları ve imamlar katıldı.
 
Kentteki taziyeevlerinde sunulan hizmetin koordine edilmesi ve zapturapt altında alınmasını istediklerini belirten Başkan Vekili Şahin, “Türkiye’nin her yerinde taziye evi kültürü yok. Burada ise gelenektir. Buralarda verilen hizmetlerde de tek düzelik yok.
Biliyorum ki bu taziye evlerini yöneten arkadaşların da ciddi sıkıntıları var. Eleman, elektrik-su faturaları, çay-şeker ve benzeri maliyetleri çekip çevirmede zorlandığınızı biliyorum.
Biz Batman Belediyesi, Mezarlıklar Müdürlüğü olarak bir cenazede,  araç tahsisi, mezar kazımı, kefenleme, yıkama,  defin gibi tüm işleri ücretsiz yapıyoruz. Bu hususta kimseden para almıyoruz. Vatandaş bununla uğraşmıyorsa, devamı olarak taziye evlerindeki hizmeti de verelim.
 
Çay, şeker, elektrik, su ve hatta yapabilirsek yemeğini de tamamen biz karşılayalım. Kulağımıza bazı yerlerde fahiş fiyatlar talep edildiği, birilerinin bu işi ticarete döktüğü söylentileri geliyor. Zenginin ve fakirin cenazesi arasında fark olmasın. Hepsini tek elden ve tek düzenden yapalım” dedi. Toplantıya katılanların tamamı, öneriyi olumlu karşıladı. 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler