TOPLU ULAŞIMSIZLIK

Türkiye'nin büyük şehir olmaya aday nüfus yarım milyonu aşan Batmanda her gün binlerce vatandaş toplu ulaşımı kullanamıyor.

Pandemi süreci ile birlikte toplu taşıma araçlarında koltuk sayısı kadar yolcu alınması kararının ardından özellikle sabah ve akşam saatlerinde duraklarda işlerine gitmek zorunda kalan insanlar saatlerce otobüs beklemek zorunda kalıyor.
Sefer sıklığı ve araç sayısı ne kadar artırılırsa artırılsın, özellikle de sabah ve akşam saatlerinde en yoğun yolcu sayısına ulaşıldığında kapasitesinin üstünde yolcu almayan araçlarda duraklarda sıkışıklık yaşanıyor.
Batman ’nın merkez Kardelen ve Yenişehir mahallelerinde bulunan duraklarda, toplu ulaşım araçlarının yetersizliği nedeniyle saatlerce beklemek zorunda kaldıklarını söyleyen vatandaşlar, kentin her geçen gün nüfusun arttığını ve mevcut ulaşım araçlarının yetersiz olduğu için ulaşımda sıkıntı yaşadıklarını söylediler.
Kentte yetersiz kalan şehir içi toplu taşıma araçlarında meydana gelen yolcu kısıtlamasından dolayı yolculuk esnasında sıkıntı yaşadıklarını belirten vatandaşlar, çoğu zaman saatlerce araç beklediklerini her geçen araç kapasitesi dolduğu için yolcu almıyor .
Yetkililerden araçların sayısının arttırılmasını talep eden vatandaşlar, Batmanda kart dolum noktalarının da yetersiz olduğunu belirterek özelikle kırsal mahallelerde bu sorunun daha çok yaşandığını dile getirdiler.
Yetersiz kalan şehir içi toplu taşıma araçlarında meydana gelen yolcu yoğunluğunun, özellikle kadınlar ve ailece yolculuk yapanlarda rahatsızlığa neden olduğunu belirten vatandaşlar, "Batman gün geçtikçe büyüyor. Doğu illeri başta olmak üzere birçok ilden göç alıyor. Toplu taşıma araçları da bazı yerlerde yetersiz oluyor. Otobüs süreleri biraz azalsa ve araç sayısı da artarsa vatandaşlar da sürücüler de mağdur olmaz. Araç sayısı artsa yoğunluk çok alt seviyeye düşer .
"Her gün saatlerce araç beklemek zorunda kalıyoruz "
Kentte şehir içi toplum ulaşım araçlarının yetersiz olduğunu dile getiren bir öğrenci "Ben öğrenciyim, eğitim kursuna gidiyorum. Kardelen Mahallesi'nde ikamet ediyorum. Her gün toplu taşıma aracını kullanıyorum. Kardelen Mahallesi'ne çok az otobüs var. Akşam kurstan çıkıp eve gelmem satleri alıyor.
Akşam vakitlerinde sefer sayısının artırılmasını istiyoruz
Mesai çıkışları da kalabalık oluyor ve öğrencilerin gidiş-gelişleri hep sıkıntı oluyor. Bunun çözümü ise araç sayısının artması gerekiyor. Araç sayısı artarsa yolcular da bir problem yaşamaz. Bir de araçların dakikası kısaltılmalıdır. Yani örneğin 5 dakikada bir araç geliyorsa 2 dakikada bir gelmelidir."
"Otobüsler bazen kapasitesi dolduğu için yolcu almadan geçiyor"
Bu arada duraklarda yolcular ile şöförler arasında bazı tartışmalar yaşanıyor. Şöforler haklı olarak kapasite üzerinde yolcu almıyor, öte taraftan yolcular bir an önce evlerine gitme telaşında.
Araç yetersizliği nedeniyle durakta uzun süre beklemek zorunda kaldıklarını ve evlerine geç gittiklerini dile getirdiler.
Bu saatlerde ek sefer talebinde bulunan vatandaşlar olarak bu sorunun bir an evvel çözülmesini bekliyoruz (Alican Atak).

Etiketler : ,,

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler