TPAO GENEL MÜDÜRÜ’NE AÇIK MEKTUP

TPAO GENEL MÜDÜRÜ’NE AÇIK MEKTUP

Batman Yerel Basýný, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklýðý (TPAO) Genel Müdürü Melih Han Bilgin’e ortak mektup yazdý.
 
TPAO Yönetim Kurulu Baþkaný ve Genel Müdürü Melih Han Bilgin; bildiðiniz üzere TPAO’yu yaratan, Batman’dýr.
 
73 yýl önce Batman küçük bir köy iken petrol sayesinde bugün 700 bin nüfuslu bir þehir haline geldi. Bölgemizin incisi olan modern kentimiz, petrol ve enerji endüstrisine adeta bir okul olmuþ, ülke kalkýnmasýna dinamik güç oluþturmuþtur. Bugün TPAO, ülkemizin en büyük uluslararasý kuruluþlarýndan biridir…  TPAO’yu yaratan Batman olduðuna göre, Batman’ýn da bu kuruluþtan elbette beklentileri olacaktýr.
 
TPAO’da büyük yatýrýmlar yaptýnýz ve görev süreniz boyunca TPAO ve baðlý þirketlerde büyük atýlýmlar gerçekleþmiþtir. Akdeniz’de, Karadeniz ve Ege’de büyük sondaj çalýþmalarý yaparak, önemli petrol ve doðalgaz rezervlerini ülkemize kazandýrdýnýz. Bu baþarýlarla gururlanýrken, Batman Basýný olarak ilimizin taleplerini de size iletmek isteriz.
 
PETROLSPOR’UN, TEKRAR TPAO BÜNYESÝNE ALINMASINI TALEP EDÝYORUZ
 
Öncelikle Petrolspor gerçeði ile ilgili olarak kýsa bir bilgi sunmak istiyoruz; Petrolspor’umuzun, Batman ve TPAO kadar eski bir geçmiþi var. 61 yýl önce yani 1960 yýlýnda kurulan takýmýmýz, 54 yýl boyunca TPAO bünyesinde kaldý. 2014 yýlýnda maalesef bazý siyasetçilerimizin yanlýþ yönlendirilmesi ile özelleþtirildi ve TPAO bünyesinden çýkarýldý. 54 yýl boyunca birçok kupa alan ve birçok baþarýya imza atan Petrolspor, 3 kez þampiyonluk kupasýný kaldýrdý. Birinci ligde 5, ikinci ligde 4, 3. Ligde de 26 sezon mücadele etti. Birçok kez play-of maçlarýna katýlma baþarýsý gösterdi. Amatör Lig’de 26 sezon boyunca mücadele etti ve halen 3. Ligde ilimizi temsil etmektedir. Onlarca baþarýlý futbolcu yetiþtirdi. A Milli takýmýmýza da sayýsýz futbolcu kazandýrdý. 7 yýl önce yani 2014 yýlýnda özelleþtirilip TPAO bünyesinden çýkarýlan takýmýmýzýn, her sezon küme düþmeme mücadelesi vermesi ise bizi derinden üzmektedir. 2019–2020 futbol sezonunda maalesef 3. ligden amatöre düþecekken, pandemi þartlarýnda þans eseri kümede kalabildik. Ýki sezondur Valimiz Sayýn Hulusi Þahin’in gayretleri ile takýmýmýz, ayakta kalabildi. Özelleþmeye raðmen TPAO’nun bütün tesislerinden faydalandýrýlan Petrolspor’umuz, maalesef ekonomik sýkýntýlar yaþamaya devam etmektedir. TPAO bünyesinde iken takýmýz bu tür sýkýntýlardan uzaktý ve her sezon þampiyonluk parolasý ile sezona baþlýyordu. Maalesef 7 yýldýr adeta büyük bir kaos içinde çýrpýnýp duruyoruz. Tüm spor kamuoyu, siyasiler ve yetkililer, Petrolspor’un yeniden TPAO bünyesine alýnmasýný ve o parlak dönemlerin yeniden halkýmýza yaþatýlmasýný talep ediyor.
 
15 BÝN KÝÞÝLÝK STADIMIZ DOLMUYOR
 
Cumhurbaþkanýmýz Sayýn Recep Tayyip Erdoðan’ýn talimatýyla Batman’ýmýza 15 bin kiþilik modern bir stat kazandýrýldý. Ancak takýmýmýz baþarý için mücadele edemeyince maçlara ilgi azalýyor ve stadýn sadece yüzde 10’nu doldurabiliyoruz. Bizler takýmýmýzý þampiyonluk maçlarýnda görmek istiyoruz. Dünya, futbolun etrafýnda dönüyor. Futbol önemli bir sektör haline geldi. Gençlerimizin spora kazandýrýlmasý için Petrolspor için atýlacak her adýmý önemsiyoruz. TPAO bünyesinde faaliyet yürüten spor kulüplerinde yetiþen gençlerimizin Milli Sporculuða yükselmesi, Avrupa Ülkelerinde Türkiye’yi ve Batman’ý temsil etmeleri göðsünüzü kabartýyor. TPAO’nun yer yýl binlerce genci varoþlardan çýkarýp topluma kazandýrmasý, Milli Takýmlara kazandýrmasý elbette kolay deðildir. Peki, bu anlamlý spor faaliyetlerine neden profesyonel bir futbol takýmý da dahil edilmiyor? Türkiye’nin genç nüfusa ait 7. ili olan Batman’da bir dönem TPAO’nun kaderi ile oynayan sözüm ona siyasiler (!), futbolu da tamamen bitirme noktasýna getirdi.
 
Bugün 200–350 bin nüfuslu ilçe takýmlarý süper lig’de mücadele ederken, 650 bin nüfuslu bir kentin profesyonel takýmý ise sahipsiz býrakýlýyor. Siz deðerli bürokratýmýzý, Milletvekilimiz Ziver Özdemir’i ve Valimiz Hulusi Þahin’i de yanýmýzda görmek istiyoruz. Batman’ýn tarihine isminizi yazdýrmak istiyorsanýz, Petrolspor’umuzu yeniden TPAO bünyesine alýn ve 7 yýldýr gülmeyen yüzümüzü güldürün.
 
ALTYAPI SPORCULARINA SAHÝP ÇIKIN
 
TPAO bünyesinde farklý branþlarda spor eðitimi alan ve güçlü takýmlara gönderilen Batmanlý Gençlere sahip çýkýlmasý, bu sporculara her türlü desteðin saðlanmasý, öncelikli taleplerimizden biridir. TPAO’da 50 yýl önce kapýlarý açýlan ve bugün de Petrolspor tarafýndan kullanýlan spor salonunun yýkýlarak, yerine modern bir spor kompleksi yapýlmasý ve 5 dalda faaliyetlerin artýrýlmasýný taleplerimiz arasýndadýr.
 
BELEDÝYE VE ÖZEL ÝDARE’MÝZE ASFALT DESTEÐÝ ÝSTÝYORUZ
 
Sizin döneminizde TPAO’da önemli baþarýlara imza atýldý. Bu baþarýlarýn devam edeceðine olan inancýmýz tamdýr. TPAO, her yýl yurdun farklý illerinde Belediyelere ve Özel Ýdarelere hibe asfalt veriyor, bu asfalt da ülkemiz insanýna yol olarak dönüyor. Kuþkusuz, çok kýymetli bir hizmet. Ancak geçen yýl Ýlimiz bu hizmetten mahrum býrakýldý. TPAO’nun asfalt desteðinden Batman’ýn da faydalanmasýný talep ediyoruz.
 
BATMAN BÖLGE MÜDÜRLÜÐÜ BÜNYESÝNDE GÜÇLÜ BÝR ÝTFAÝYE EKÝBÝ KURULMALI
 
Özel güvenlikli TPAO Batman Bölge Müdürlüðü Kompleksinde bulunan Kristal Park Sosyal Tesisleri’nde 25 Mart 2021 tarihinde talihsiz bir yangýn meydana geldi. Yangýn, 4–5 saat boyunca söndürülemedi. TÜPRAÞ itfaiyesi ile alevlerin kontrol altýna alýnabilmesi saðlandý. Koca TPAO Batman Bölge Müdürlüðü’nde bir yangýn ekibinin olmamasý, handikaptýr. Yýllar önce TPAO Batman Bölge Müdürlüðü’nün itfaiye ekipleri þehrin farklý yerlerinde çýkan yangýna baþarýlý müdahaleleriyle anýlýrken, bu ekip geçmiþte görev yapan bazý yöneticiler (!) tarafýndan laðvedilmiþ, gelinen noktada TPAO’da çýkan yangýna müdahale edecek donanýmlý bir ekibin bulunmasý da güçleþmiþtir.
TPAO Batman Bölge Müdürlüðü bünyesinde güçlü bir itfaiye ekibinin yeniden oluþturulmasý, ortak talebimizdir.
 

Henüz Yorum yok

Ýlk yorumu siz yazýn.

Yorum Býrakýn

E-Mail adresiniz yayýnlanmaz.







Diðer Haberler