TRAFİĞİ RAHATLATACAK YOLA İLK KAZMA...

3 ŞERİTLİK YOLA İLK KAZMA

Batman’ın Gültepe Mahallesinde yapımı planlanan  40 metre genişliğinde ve 22 bin 580 metre uzunluğunda Kuzey ve Güney Çevre Yolunun tanıtım lansmanı gerçekleşti.
 
Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp'ın ilk kazmayı vurduğu yola Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, Belediye Başkan Yardımcıları, kamu kurum müdürleri ile ASKON Şube Başkanı Selman Nasıroğlu katıldı.
 
 
ŞEHRİN TRAFİĞİ RAHATLAYACAK
 
Kuzey ve Güney Çevre Yolunun  Batman'ı çepe çevre kuşatacağını ve şehri halka şeklinde saracak yolun 40 metre genişliğinde 3 şerit gidiş ve 3 şerit geliş şeklinde olacağını ifade eden Batman Valisi Ekrem Canalp, şehrin trafik yükünün de büyük ölçüde azalacağına dikkat çekti Vali Canalp, ''Bu çember adeta bir yüzük. Bunun dışında ikinci bir çemberimiz daha var.  Bu ikinci çember de bizim şehrin  uluslararası ve şehirler arası trafik yükünü kaldıracaktır. Yani bize uluslararası trafik şu anda başladı. Kuzeyden gelen İran'ın üzerinden Kafkasya ülkeleri üzerinden gelen trafik Güneydeki limanlara bizim Batman üzerinden bir trafik akışı başladı.  Karayolları’nın yapacağı bu duble yol ağıyla beraber hiç şehir merkezine uğramadan transit olarak şehre uğramadan şehir trafiğini de rahatsız etmeden bu duble yola geçmiş olacak. Bu yolla birlikte şehrin  trafik yoğunluğu kendiliğinden azalacaktır" dedi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler