TÜRKİYE’DE BİR İLKİ DAHA HAYATA GEÇİRİYORUZ

TÜRKİYE’DE BİR İLKİ DAHA HAYATA GEÇİRİYORUZ

Türkiye’de ilk defa Batman Belediyesi’nce hayata geçirilecek proje sayesinde ‘yaya kaynaklı can kayıplarının’ minimum seviyeye indirilmesi hedefleniyor.
 
İçişleri Bakanlığı’nca trafikte yaya önceliği mottosuyla hayata geçirilen “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” ve “Trafikte Sıfır Can Kaybı” projelerinin ardından Batman Belediyesi kentte çıtayı bir tık daha yükseltti.
 
Belediye Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü, gece meydana gelen/gelebilecek olası yaya kazalarını önlemek amacıyla 1 yıllık Ar-Ge çalışmasını tamamladı.
 
Kent genelinde gerçekleştirdiği ‘Led Işıklı Yaya Geçidi’ sistemi ve ‘Sinyalizasyon Direklerinin Led Işıklarıyla’ giydirilmesi çalışmasıyla trafik ışıklarının görünürlüğünü artıran Batman Belediyesi, Türkiye’de bir ilk niteliği taşıyan ve Ziya Gökalp, Sağlık ve Pınarbaşı mahallelerini birbirine bağlayan İluh Devlet Hastanesi önünde pilot uygulama çalışmasını değerlendirecek. Çalışmalar olumlu sonuç verirse Batman geneline de yaygınlaştırılacak.
 
AYKOME (Alt Yapı Koordinasyon Merkezi) tarafından altyapı çalışmaları tamamlanan proje ile Batman’ın 5 farklı lokasyonunda bulunan kavşak ve yaya geçitlerinde; gece ve sisli ortamda araçlar, yolun karşısına geçmek isteyen yayaları rahatlıkla görebileceği gibi geçiş hakkı da tanıyacak. 
 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler