Türkiye'de 7 milyondan fazla diyabet hastası var

Batman İl Sağlık Müdürü Dr. İhsan Bodakçi 'Dünya Diyabet Günü' nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Batman İl Sağlık Müdürü Dr. İhsan Bodakçi 'Dünya Diyabet Günü' nedeniyle yayımlandığı mesajda, Türkiye'de 7 milyondan fazla diyabet hastası olduğuna dikkat çekti.

Yayınladığı mesajda Bodakçi, “Diyabet; pankreasın yeterli ünsülin üretememesi veya vücudun ürettiği insülini etkili bir şekilde kullanamaması sonucu oluşan ömür boyu devam eden kronik bir hastalıktır. Ülkemizde 7 milyondan fazla diyabet hastası olduğu bilinmektedir. Diyabet tanısı konan hasta sayısı her geçen gün artmaktadır. Anormal susama ve ağız kuruluğu, sık idrara çıkma, yorgunluk, enerji kaybı, sürekli açlık hissi, yavaş iyileşen yaralar, diyabetin uyarıcı işaretleridir.” ifadelerini kullandı.

Kalp krizi ve felç riski, böbrek yetmezliği, görme kaybı diyabetin yol açtığı başlıca sağlık sorunları olduğuna dikkat çeken Bodakçi, son olarak şunları kaydetti: “Diyabet tedavisinde amaç kan şekeri düşmelerini ve kan şekeri yükselmelerini önlemektir. İdeal kiloda kalmak kilo kontrolü yapmak önemlidir. Bunun için sağlıklı beslenme düzenli bir diyet fiziksel aktivite ve düzenli ilaç kullanımı gerekmektedir. '14 Kasım Dünya Diyabet Günü'nde dünyada ve ülkemizdeki tüm diyabet hastalarına acil şifalar dileriz.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler