TÜRKİYE, DÜNYAYA KARDEŞLİĞİ ÖĞRETTİ

Uluslar arası Sağlık Eşitliği Derneği (USED) Genel Başkanı Osman Bağaç; TÜRKİYE, DÜNYAYA KARDEŞLİĞİ ÖĞRETTİ

Uluslar arası Sağlık Eşitliği Derneği (USED) Genel Başkanı Osman Bağaç, tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 (Corona Virüs) salgınında Türkiye’nin başlattığı ‘Biz bize yeteriz TÜRKİYEM’ kampanyasının çok anlamlı olduğunu söyledi. Siyaset üstü, birlik ve beraberliği pekiştiren bu ulvi adımın tüm dünyaya dayanışma örneği teşkil ettiğini ifade eden USED Genel Başkanı Bağaç, “dünya bizden kardeşliği örnek alacak bir adım” dedi. II. Dünya Savaşı’ndan bu yana yaşanmış en büyük kriz olarak insanlık tarihine geçecek bu salgının Türkiye’nin aldığı kararlar ve tedbirler sayesinde en az hasarla atlatma trendinin yakalandığını belirten Bağaç, “salgınla mücadele kadar ülkemizde Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan’ın öncülüğünde başlatılan ‘Biz bize yeteriz TÜRKİYEM’ kampanyasının yanı sıra, ülkemizin tüm il ve ilçelerinde oluşturulan ‘Vefa Sosyal Destek Grupları’ sayesinde insanlarımıza yardımlar ulaştırılmaktadır. Medeni, çağdaş ve sözde insan haklarına önem veren ülkelerin insanlarını nasıl gözden çıkardığını, yaşlılarını nasıl ölüme terk ettiğini tüm dünya ile birlikte gözlemliyoruz. Tüm ülkelerde bu salgınla beraber insanlık, manevi ve insani duygular körelmişken, ‘Bir İnsanı Yaşatan Tüm İnsanları Yaşatmış Gibidir’ Hadis-i Şerif-i ile Efendimiz Hz.Muhammed (S.A.V.)’in işaret ettiği ulvi bir dayanışma içindeyiz. Tarih, Türkiye’de yaşayan herkesin birbirine olan bağlılığını, insanlığa nasıl değer verdiğini bir kez daha yaşayacak. Sayın Cumhurbaşkanımızın başlattığı bu kampanya tüm Milletimiz tarafından övgüyle kabul edilmiş, siyasi fikirler, ideolojiler bile aynı bilinç ile bu yardım seferberliğine dahil olmuştur” dedi. 
 
“TÜRKİYE, DÜNYAYA EL UZATTI!”
Ülkelerin maske kapma yarışında olduğu, adeta insanlığını unuttuğu bugünlerde Türkiye’nin başta İtalya, İspanya olmak üzere bazı ülkelere solunum cihazı, maske ve bazı tıbbi malzemelerden oluşan yardım uçaklarını göndermesi dünyaya örnek oldu. “Türkiye, kendi insanını yaşatma gayesiyle birlikte dünyaya el uzatması taktire şayandır” diyen USED Genel Başkanı Bağaç, şunları söyledi: “Çağdaşlık, sanat, tarih, kültür, insan hakları gibi sözlerden dem vuran ülkelerin birbirilerinin maskelerini nasıl kapma yarışında olduklarını, insanlarını ölüme nasıl terk ettiklerini izliyoruz. Ülkemizde en yaşlı insanı dahi yaşatma çabasının yanı sıra, zamanında bizi dışlayan ve hor gören ülkelere de el uzatmamız, bu devletin ve bu milletin insanlığa verdiği önemi gösteriyor. Türkiye, dünyaya el uzatıyor” 
KAMPANYALAR BİRBİRİNİ İZLİYOR
Öte yandan Corona virüsü salgını dünyada ve Türkiye'deki dayanışma ağlarının kurulmasına vesile oldu. Online mecra üzerinden dayanışma ağları kuran yardımseverler bulundukları yerlerde örgütlenerek yaşlılara yardım ediyor, kampanyalar başlatıyor ve özel etkinlikler düzenliyor. Bu dayanışmanın anlamlı ve pekiştiriciliği yönüyle gelecekte kardeşlik bağlarını pekiştirecek adımlar olduğunu sözlerine ekleyen Bağaç, “ülkemizin dünyaya ders niteliğindeki bu anlamlı dayanışma, millet olarak kenetlenmemize vesile oldu. Komşuluk, akrabalık ve muhtaçlara yardım duygularını pekiştirdi. Milletçe bu imkanı sağlayan sayın Cumhurbaşkanımıza ve devletimize teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.
 
“BERAAT KANDİLİMİZ, SIKINTILARDAN BERAATIMIZA VESİLE OLSUN”
Öte yandan Şaban Ayının en kutsal gecelerinden olan Baraat Gecesi ve kandilinin ülkemizin ve tüm dünyanın kurtuluşa vesile olmasını dileyen Osman Bağaç, özellikle yeryüzünü etkileyen yeni tip koronavirüs nedeniyle millet ve tüm insanlık için içten ve samimi yakarışlarla Allah'a dua ve niyaz edilmesi çağrısında bulundu. Bağaç “Yetkili mercilerin açıkladığı bütün tedbirlere uyalım. Tez zamanda bu sıkıntıdan kurtulmak için beraberce ümit, azim ve kararlılıkla mücadele etmeye devam edelim. Mübarek gecelerde büyük bir coşku ile ibadet, dua ve niyazlarımızla dolup taşan camilerimiz şimdi mahzun. Bizler bu süreçte evlerimizi mescitlere dönüştürelim, müminin miracı olan namazlarımızı daha bir huşu içerisinde kılalım. Bu Mübarek gecenin hürmetine Allah; ülkemizi, milletimizi, devletimizi ve dünya insanlığını bu salgının pençesinden kurtarmasını nasip eylesin” dedi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler