‘Türkiye Yüzyılında Sivil Toplumun Yeri ve Önemi’

“Sivil toplum çok kıymetli olacak”

Batman Üniversitesinde düzenlenen ‘Türkiye Yüzyılında Sivil Toplumun Yeri ve Önemi’ konferansına Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesinden Prof. Dr. Ejder Okumuş katıldı.
 
Türkiye Yüzyılında sivil toplumun yeri ve önemine değinen Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, “Ülkemizin yüzüncü yılında sivil toplumun çok değerli ve kıymetli olacağını, olması gerektiğini düşünenlerdenim. Üniversite hayatıma başlamadan önce de sivil toplumun içinde bulunmuş, bu görevlerde ve süreçlerde bulunmuş bir insanım. Görevi ifa etmekle beraber, aslında bu işin felsefesini de yapmaya çalışıyorum. Kendi akademik çalışmalarımda da güncel felsefi zorunlu doktora dersim var” dedi.
 
“MEDENİYET PROJESİNDEN UZAKLAŞILDI”
 
Müslümanların medeniyet üretmeyi başaramayacak duruma geldiğini ifade eden Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesinden Prof. Dr. Ejder Okumuş, “Birileri ne düşünürse düşünsün, Türkiye Yüzyılı dendiğinde nasıl algılarsa algılasın, bence bundan önemlisi bizim bunu nasıl algıladığımız. Ben şahsen Türkiye Yüzyılını bir medeniyet kavramı üzerinden algılıyorum. Dünyaya adalet dağıtan İslam Dünyasında son iki-üç asırdır böyle bir medeniyet projesinin varlığından söz edilemez. Medeniyet projesinden uzaklaşalı çok oldu” diye konuştu.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler