TURŞULUK LAHANA SATIŞLARI ARTTI

Batman’da çoğu kişiye göre şimdi turşu mevsimi iken, bazı vatandaşlara göre de turşunun çoktan zamanı geçti.

Soğuyan havalarla beraber aklımıza sofralarımızı süsleyen ve en çok da soğuk havalarda aradığımız turşu geliyor. Kardelen mahallesinde her Perşembe kurulan semt pazarında göze çarpan ürün beyaz lahana.
Beyaz lahana fiyatı ile müşteri ve Pazar esnafının yüzünü güldürüyor .Turşuluk beyaz lahana pazarda kilosu 1 liradan satılıyor
Batman’da kış hazırlığının en önemli aşaması olan ve hiç eskimeyen bir yemek kültürü olarak bilinen, çoğu kişi tarafından da sevilen turşu yapımı devam ediyor.
Batman’da çoğu kişiye göre şimdi turşu mevsimi iken, bazı vatandaşlara göre de turşunun çoktan zamanı geçti. Batman’da pazarcılık yapan esnaflara göre de çoğu kişi kış turşusunu hazırladı ve yaptıkları turşunun yenmeye hazır hale gelmesini bekliyorlar. Ancak bazı esnafa göre de halen turşu kurulabilir ve turşunun malzemeleri de semt pazarlarında halen satılıyor.Tüketimi fazla olan bir lezzet.
Batman pazar esnafları, turşu malzemeleri satışı ile ilgili olarak, “Yaklaşık bir buçuk ay önce turşu malzemeleri tezgahlarda yerini aldı.
Her yıl olduğu gibi bu yıl da satışlarımız iyi. Şu anda da azalarak devam ediyor. Tam anlamı ile satışlarımız bitti diyemeyiz. Ancak satışlar bir ay önceki gibi de fazla değil.
Batman turşunun her çeşidini yapıyor. Alınan malzemelerden çok sevdiklerini de anlıyoruz” şeklinde konuştular.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler