ULUSLARARASI BATMAN SEMPOZUYUMU!

Batman Uluslararası sempozyuma ev sahipliği yapacak.

Birçok uluslararası bilimsel faaliyete ev sahipliği yapan batman üniversitesi 28-30 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek olan Uluslararası Batman Sempozyumu için çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.
 
Batman Üniversitesinin kuruluşunun 15. yılında “Geçmiş, Bugün ve Gelecek” temasıyla düzenlenecek olan sempozyum ile Batman’ın dününü, bugününü ve yarınını akademik olarak ele almak; bu sayede Batman’a ait köklü tarihi, coğrafi, sanatsal, ekonomik, dini, sosyal, kültürel ve folklorik değerleri ortaya çıkarmak amaçlanıyor.
 
Batman üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan “Uluslararası Batman Sempozyumu’nun arkeoloji, coğrafya, dil ve edebiyat, folklor, dini ve kültürel hayat, ekonomi, eğitim, kültür-sanat, politika,  meşhur şahsiyetler, tarih, toplumsal yapı, güncel sorunlar, demografi ve turizm, spor, sağlık, şehir ve mimari, biyoçeşitlilik, çevre, doğal zenginlikler-kaynaklar, enerji, madencilik, mühendislik, sanayi ile tarım ve hayvancılık ana temaları üzerinde düzenlenmesi planlanıyor. 
 
 
Uluslararası Batman Sempozyumu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Batman Üniversitesi olarak ulusal ve uluslararası düzeyde çok sayıda bilimsel çalışma yaptıklarını belirtti. Batman üniversitesinin gelişimi açısından bu çalışmaların çok önemli olduğuna değinen Rektör Demir, Uluslararası Batman Sempozyumu ile şehrin tanıtımına ve gelişimine de önemli katkılar sunulacağını kaydetti. Batman teması etrafında şekillenecek olan sempozyuma katılımın ücretsiz olduğunu ifade eden Rektör Demir sözlerine şu şekilde devam etti: “Sempozyumda sunulan bildiriler, Batman Üniversitesi Yayınları tarafından ISBN’li bildiri kitabı olarak yayımlanacaktır. Disiplin esaslı oturumların düzenleneceği sempozyumda bildiriler çift kör hakem yöntemiyle değerlendirilmektedir. Her yönüyle titiz bir çalışma ile ilimizi tanıtacak olan Uluslararası Batman Sempozyumunun ilimiz ve üniversitemiz için şimdiden hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Uluslararası Batman Sempozyumu hakkında detaylı bilgiye ulaşmak için tıklayınız. https://batman.edu.tr/Birimler/ubs

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler