Üniversitemizde “Yüzde Yüz Milli Düşünce, Yüzde Yüz Yerli Üretim, Doğru Tercih” Paneli Düzenlendi

Batman Üniversitesi Merkez Kampüsünde "Yüzde Yüz Milli Düşünce Yerli Üretim Doğru Tercih" konulu bir panel düzenlendi.

Düzenlenen Panele Batman Valisi Ahmet Deniz, Batman Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, Batman Üniversite Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülay Samancı, Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu Genel Başkanı Bilal Okudan ile Batman Şube Başkanı Şehmus Özcan, bazı kurum amirleri ve öğrenciler katıldı.

Panel, Batman Üniversitesi İslami İlimler öğrencisi Abdurrahman Kılıç’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu Batman Şube Başkanı Şehmus Özcan’ın açılış konuşması yaptı.

REKTÖR DURMUŞ, “AKKUYU NÜKLEER GÜÇ SANTRALİ 4 TANE ATATÜRK BARAJI KADAR ELEKTRİK ÜRETECEK”

“Yüzde Yüz Milli Düşünce, Yüzde Yüz Yerli Üretim, Doğru Tercih” Paneli’nde yapılan açılış konuşmasının ardından panele katılanlara hitap eden Batman Üniversite Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, “Makine mühendisi ve enerji profesörüyüm, sizlere Yüzde Yüz Milli Düşünce, Yüzde Yüz Yerli Üretim konusunda bir kaç kelam etmek istiyorum. Ülkemizde temeli atılan Akkuyu Nükleer Enerji Santrali, 1200 MW güç üretecek 4 reaktörden oluşuyor toplamda 4800 MW kapasiteye sahiptir. Aklınızda canlansın diye söylüyorum 4 tane Atatürk Barajı kuruluyor demektir. Elektriği depolamak çok pahalı bir teknoloji gerektiriyor ve şehirleri besleyecek kadar güç şuanda kurulamıyor. Aslında barajlarımız dev akülerdir. Arkasında biriktirilen sular yıl boyunca elektrik üretecek olan santralin enerjisini sağlıyor. Aynı şekilde Nükleer elektrik santralleri de farklı bir yöntemle nükleer çubukları kullanarak elektrik üretiyorsunuz. Nükleer çubuklarda barajda biriken sular gibidir. 1 tane nükleer çubukla 6 ay kesintisiz aynı frekans ve voltajda elektrik üretiyorsunuz. Nükleer çubuklar bu yöneyle dev aküler gibi işlev görüyor. Enerji iş yapabilme kapasitesidir. Enerjiniz varsa iş yapabilirsiniz. Enerjiniz yoksa iş yapamazsınız. Nükleer enerji santrallerinin önemi ise bizde bulunan uranyum ve toryum madenleridir. Bu madenler saflaştırılarak nükleer yakıt çubukları haline getiriliyor. İnşallah zamanla bu önemli iki madenimizi saflaştırmayı öğreneceğiz ve Nükleer enerji santrallerine yakıt çubuğu haline getireceğiz.

Türkiye’de nükleer enerji santrali kurulması konusunda her daim bize engel oldular. Ne zaman biz nükleer enerjide bir atak yapmaya kalktıysak ya darbe oldu, ya hükümetler düştü vb. daha pek çok olay oldu. Dikkat ederseniz Sayın Cumhurbaşkanımızın girişimleri ile 2010 yılında Rusya ve 2013 yılında Japonya ile nükleer enerji konusunda yapılan anlaşma ile Sayın Cumhurbaşkanımıza saldırılar yapılmaya başlandı ve nitekim 15 Temmuz hain darbe girişiminin nedenlerinden biri de budur. sömürgeci devletler bizim hiçbir zaman kendine yeten, uluslararası arenada güç sahibi bir Türkiye

istememiştir. Hele mazlumun yanında yer alan ve zalimlere karşı sesini yükseltebilen bir Türkiye’yi hiç istememiştir. Daima kendisine bağımlı, yanı başında yapılanlara dahi sesini çıkaramayan, pazar bir Türkiye istemiştir. Onlar biliyor ki Türkiye nükleer teknolojiyi öğrenir ve mühendislerine öğretirse yarın kendilerine ciddi bir rakip olacaktır. Bu nedenle Türkiye’nin önünü kesiyorlar, darbe yapıyorlar, muhtıra veriyorlar, ekonomik kaoslara oluşturuyorlar, terör örgütleri ile Türkiye’yi hizaya getirmeye çalışıyorlar. Ama Milletimiz uyandı, iradesine sahip çıkıyor artık. Türkiye artık idare edilen bir ülke değil, milletinin iradesi ile kendisini yöneten bir ülke oldu. Nükleer Enerji konusunda girişimde bulunan ve Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin temelini atan Sayın Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ediyorum.” dedi

Panelde Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu Genel Başkanı Bilal Okudan, Yılın Kadın Girişimcisi Duygu Yılmaz ile Cumhurbaşkanı eski Başdanışmanı Gülay Samancı birer konuşma yaptı.

"BU COĞRAFYA GÜÇLÜ DEVLET OLMAYI GEREKTİRİR"

Ülkemizin bu coğrafyada olmasının gerçekten bir kader olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülay Samancı, "Geçmişimize, tarihimize baktığımız zaman onlarca devletin buralarda kurulmuş ve yıkılmış olduğunu görüyoruz. Bu coğrafya güçlü devlet olmayı gerektirir. Bu devletler ancak güçlü olduysa ömürlerini uzatabilmişler. Güçlerini ne zaman kaybettilerse o zamandan itibaren tarihten yok olup, gitmişlerdir. Şimdi her şeyden önemlisi bir defa bizim millet olarak güçlü olmamız gerekiyor. Millet olarak güçlü olurken düşüncesi, fikri, zikri, siyasi görüşü, dini düşüncesi ve felsefi inancı her ne olursa olsun her şeyden önemlisi bu devlete bu topraklara aidiyetlik duygusuyla bizim bağlanmamız gerekiyor." dedi.

 

Müslümanlar olarak saflarımızı sık tutmamız gerektiğini belirten Samancı, " Mezhep ve etnik köken, ırkçılık yapmak suretiyle, bizlerin arasına nifak sokmak suretiyle bizleri parçalamaya gayret ettiler. Bu gün Ortadoğu’da kan akıyorsa; Müslüman, Müslüman’ın kanını akıtıyorsa orada bir düşünmemiz lazımdır. Saldıran ben Müslümanım diyor ölen ben Müslümanım diyor. Burada bir gariplik var. O zaman bu coğrafyada yaşayan insanlar olarak hepimizin kendimizi bir sorgulaması lazımdır. Bir düşünmemiz lazım. Çünkü biz safları ne kadar seyrek tutarsak o kadar çok fazla sızmalar olacak" dedi.

Programın sonunda, katkılarından ve katılımlarından dolayı Üniversitemiz adına Batman Valisi Ahmet Deniz, Cumhurbaşkanı Danışmanı Gülay Samancı’ya plaket takdim etti.

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy , katkılarından ve katılımlarından Bilal Okudan’a, Duygu Yılmaz’a, Zekeriya Bingöl’e, Şeyhmus Özcan’a, Hilal Demir’e ve Hakan Usta’ya plaket verdi. Program fotoğraf çekimi ile sona erdi.

VALİ DENİZ’E VE BELEDİYE BAŞKAN VEKİLİ AKSOY’A NEZAKET ZİYARETİ

Programdan önce “Yüzde Yüz Milli Düşünce, Yerli Üretim, Doğru Tercih” konulu panele katılmak üzere ilimize gelen 24. Dönem Konya Milletvekili ve Sayın Cumhurbaşkanımızın Başdanışmanlarından Gülay Samancı ve TGKK heyeti Vali Ahmet Deniz’e ve Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy’a nezaket ziyaretinde bulundu.

Ziyaret sırasında heyete Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş ve TGKK Batman İl Temsilcisi Şeyhmus Özcan eşlik etti.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler