‘UYUŞTURUCU TERÖR KADAR ETKİLİ’

‘UYUŞTURUCU TERÖR KADAR ETKİLİ’

Uyuşturucu ile Mücadele İl Kurulu 24. Toplantısı Vali Ahmet Deniz başkanlığında Valilik toplantı salonunda gerçekleştirildi.
Toplantıya;  Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, Cumhuriyet Başsavcılığı, Batman Üniversitesi, kamu kurum yöneticileri, STK temsilcileri ile kurul üyeleri katıldı. Vali Deniz’in açılış konuşmasıyla başlayan toplantı; İl Sağlık Müdürlüğü Şube Müdürü Yahya Yetiz’in uyuşturucu ile mücadele kapsamında yürütülen çalışmalara ilişkin Kurula yaptığı bilgilendirme sunumun ardından, bir sonraki dönümde yürütülecek çalışmalar görüşüldü.
 
‘UYUŞTURUCU TERÖR KADAR ETKİLİ’
 
Konuşmasında uyuşturucunun terör kadar tehlikeli olduğunu vurgulayan Vali Deniz, uyuşturucu ile mücadele hassasiyetle devam ediyor.  Bizim için bölücü terör örgütü neyse, uyuşturucu ile uğraşanlar da o kadar tehlikelidir. Çocuklarımızın geleceğini tehdit eden bu uyuşturucu çetelerini bitirinceye kadar mücadelemiz devem edecektir. Batman’da uyuşturucu ile mücadelede tüm kurumlarımızın işbirliğiyle ciddi mesafeler aldık. Bir taraftan eğitici faaliyetler yürütüyoruz. Bir taraftan da önleyici tedbirler alıyoruz.  Okul önlerinde ve çevrelerinde, internet kafelerde ve kahvehanelerde kurumlarımızın işbirliği içerisinde yürüttüğü denetimlerin yanı sıra bilgilendirme çalışmalarını da yürütüyoruz” dedi. 
 
SİGARA DENETİMLERİ ARTARAK DEVAM EDİYOR
 
Son üç yılda sigara denetimlerine ilişkin bilgi veren İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri; 2015 yılından 1726 iş yerine 16 bin 533 denetimin yapılarak, 20 işyerine toplam 23 bin 140 lira para cezanın kesildiğini, 2016 yılında 1726 iş yerine 17 bin 581 denetim yapılarak, 95 işyerine toplam 136 bin 515 lira para cezanın kesildiğini, 2017 yılında 6 bin 290 iş yerine 38 bin 60 denetim yapılarak, 168 iş yerine toplam 301 bin 482 lira cezanın verildiğini, 2018 yılının ilk üç ayında ise 6 bin 370 işyerine 38 bin 220 denetim yapılarak, toplam 41 bin 709 lira para cezasının kesildiği ifade edil. Açılış konuşmasının ardından bir önceki Uyuşturucu ile Mücadele İl Kurulu toplantısında alınan kararların yanı sıra önümüzdeki dönem yürütülecek çalışmalar görüşüldü.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler