VALİ CANALP ASAYİŞ VERİLENİ PAYLAŞTI

VALİ CANALP ASAYİŞ VERİLENİ PAYLAŞTI

Batman Valisi Ekrem Canalp, Asayiş ve Güvenlik Değerlendirme Toplantısında Nisan ayında kolluk kuvvetleri tarafından gerçekleştirilen çalışmalar ve operasyonlara ait verileri yerel ve ulusal basın mensuplarıyla paylaştı. Vali Canalp, " Geçen yıl nisan ayında 951 asayiş olayı meydana gelmiş iken bu Nisan ayında 896 asayiş olayı meydana gelmiştir,” dedi.
 
 
BU YIL YÜZDE 6 LIK BİR AZALMA MEYDANA GELMİŞ
 
Vali Ekrem Canalp başkanlığında Batman İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Âdem Taşkın, Batman İl Emniyet Müdürü İbrahim Kaba' yerel ve ulusal Basın mensuplarının katılımıyla Asayiş ve Güvenlik Değerlendirme Toplantısı düzenlendi. Kolluk kuvvetleri tarafından gerçekleştirilen çalışmalar ve operasyonlara ait verileri paylaşan Vali Canalp, Batman’da Nisan ayında meydana gelen önemli asayiş olaylarıyla ilgili bilgileri paylaştı. Canalp, ”Geçen yılın Nisan ayında ve bu yılın Nisan ayını karşılaştırdığımızda geçen yılın Nisan ayına göre bu yılın Nisan ayında yüzde 6 lık bir azalma meydana geldiğini görmekteyiz. Geçen yıl nisan ayında 951 asayiş olayı meydana gelmiş iken bu nisan ayında 896 asayiş olayı meydana gelmiştir,” dedi.
 
“MALA KARŞI İŞLENEN SUÇLARDA YÜZDE 34’ LÜK BİR DÜŞÜŞ VAR”
 
Konuşmasının devamında Canalp,” Mala karşı işlenen iş yerinden, kurumdan ve evlerden hırsızlık, yan kesicilik, dolandırıcılık gibi 9 önemli suçta ise geçen yıl Nisan ayına göre yüzde 34 ‘lük bir düşüş yaşanmıştır. Bu yıl Nisan ayında ise yüzde 89' a yükselmiştir,” dedi.
 
NARKOTİK OLAYLARINDA  %79'LUK BİR NARKOTİK OLAYA MÜDAHALE EDİLDİ
 
Canalp,” Narkotik suçlar, uyuşturucuyla mücadele her zaman için toplumumuzun ’da temel önceliğidir Biz bu öncelik çerçevesinde hareket etmeye de devam ediyoruz. Geçen ay, geçen yıl oranda %79'luk bir narkotik olaya müdahalemiz söz konusu. 179 narkotik olaya Nisan ayı içerisinde kolluk birliklerimiz tarafından polis ve jandarma tarafından müdahale edilmiştir. Ve oransal olarak da bir önceki yılın Nisan ayına göre bu yüzde 79' luk bir müdahale edilen olay içerisindeki alkışı ifade etmektedir. Gene narkotik olaylarla ilgili Nisan ayı içerisinde 11 kişi tutuklanarak cezaevlerine teslim edilmiştir ayrıca  bu yılın ilk 4 ayında narkotik suçlarla uyuşturucudan tutuklanan kişi sayısına baktığımızda 68'e yükselmiştir. Kaçakçılık ve organize suçlarla ilgili 6 şahıs hakkında adli işlem yapılıp cezaevine teslim edilmiştir,” dedi.
 
Canalp konuşmasının devamında,”  Göçmen kaçakçılığı ile ilgili olarak ise 10 olaya müdahale edildi.11 şahıs hakkında adli işlem yapıldı.12 yabancı uyruklu şahıs içinde adli işlem uygulanarak il göç idaresine teslim edildi,” dedi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler