VALİ CANALP: BU DAVAMIZDAN VAZGEÇMEYECEĞİZ

Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp Mahalle Buluşmaları kapsamında Ziya Gökalp Mahallesi sakinleri ile bir araya geldi.

Şehit Şenay Aybüke Yalçın İl Halk Kütüphanesi’nde yapılan Mahalle Buluşmasına kurum yetkilileri, vatandaşlar ve basın mensupları katıldı.
 
20. BULUŞMA GERÇEKLEŞTİRDİ
 
Batman Valiliği ve Batman Belediyesi’nin mahalle ile ilgili yapılan çalışmaların anlatıldığı sunumdan sonra, Ziya Gökalp Mahalle Muhtarı Masum Padir tarafından mahallenin talepleri aktarıldı.
 
Mahalle Buluşması’nda söz alan Vali Canalp “Bugün itibariyle 20. Mahalle Buluşmamızı gerçekleştirmiş oluyoruz. Yerinde İletişim, Yerinde Çözüm mottosuyla yapmış olduğumuz buluşmalarda sizlerin taleplerini aldıktan sonra ilgili vali yardımcılarımız tarafından işlerin takibi sağlanıyor.  
 
Uyuşturucu ile ilgili mücadele topyekûn mücadeledir. Tüm kurumlarımız bu konuda elini taşın altına koymak suretiyle üzerine düşeni yapmalıdır. Emniyetin verdiği rakamlara göre bu mahallede 2022 yılında 27 olayda 28 şahıs yakalanmış, 2023 yılında 37 olayda 41 şahıs yakalanmış. Sadece polisiye tedbirler yetmez, toplumsal bir bilinçlenme gerekiyor.  Her kurum kendi bünyesinde, her vatandaşımız, hanemiz kendisi nispetinde destek vermekle mükelleftir. Arz yönlü mücadelede 30 Avrupa ülkesinden daha fazla uyuşturucu madde yakalandı.  Kanalizasyon şebekelerinde alınmış sonuçlar şunu gösteriyor ki Batman’da 5 çeşit uyuşturucuda ciddi oranda azalma var.  Buna yönelik mücadelemizi sürdüreceğiz. Ailelere de çok iş düşüyor bu konuda “ dedi.
 
 
HALKA YALAN SÖYLÜYORLAR
 
Bu kentin en büyük sorunu işsizlik ve yeni istihdam alanları oluşturulması için çalışmalarımızı yapıyoruz. Yalnız birileri çıkıp bu çalışmalara gölge düşürmek adına yalan söylüyorlar.  Bu kentte mevcut OSB için arıtma tesisi kurulması çabası veren bir vali yeni kurulacak olan OSB’lerin Batman Çayı’nı kirletmesine izin verir mi? Batman Çayı’nı kirletecek olsak çayın kenarına 2 tane sera ihtisas OSB kurmayı niye planlayalım. Biz Batman Çayı’nı kirletmeyiz, kirlettirmeyiz ve temizleriz ama siz insanların zihinlerini kirletiyorsunuz. Bu şekilde yapmak suretiyle Batman’ın geleceğine ihanet ediyorsunuz. Olmayan bir şeyi olmuş gibi gösteriyorlar. Bu dava Batman’ın çocuklarının davasıdır, gençlerin, çalışmak istiyorum diğer herkesin davasıdır, Batman’daki fakirliği de işsizliği de bitirecek ve zenginliği ile refahı getirecek davadır. Biz bu davamızdan vazgeçmeyeceğiz. Makul ve mantıklı önerisi  olan herkesi  sonuna kadar dinlemeye hazırız” dedi.
 
 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler