VALİ CANALP “BAĞIMSIZLIĞIMIZDAN TAVİZ VERMEYECEĞİMİZİ TÜM DÜNYAYA İLAN ETTİK”

VALİ CANALP “BAĞIMSIZLIĞIMIZDAN TAVİZ VERMEYECEĞİMİZİ TÜM DÜNYAYA İLAN ETTİK”

Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı.
 
Milletimizin bağımsızlık uğruna gösterdiği azim ve kararlılığın tüm dünyaya ilan edildiği büyük zaferin 100. yıldönümünü milletçe kutlamanın onur ve gururunu yaşıyoruz diyen Vali Canalp “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, 26 Ağustos 1922 tarihinde başlayan ve verilen çetin mücadelenin ardından 30 Ağustos 1922’de tarihe altın harflerle yazılmış eşsiz bir zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesiyle milletimiz, kendisine reva görülen esaret gömleğini yırtıp atmış, ne pahasına olursa olsun bağımsızlığından taviz vermeyeceğini tüm dünyaya ilan etmiştir.
 
Son devletimiz Türkiye Cumhuriyeti’nin de müjdecisi olan Büyük Zafer, tarihten silinmek istenen Türk milletinin yeniden şahlanışının adıdır. Tarihteki tüm zaferlerimiz gibi 30 Ağustos’un da arkasında gözlerini kırpmadan hayatını feda eden kahramanlarımızın cesaretleri vardır. Milletimiz, dün olduğu gibi bugün de istiklal ve istikbali için canından aziz bildiği vatanı uğrunda aynı fedakârlık ve cesareti göstermeye hazırdır. Devletimizin milli bekamızı korumak gayesiyle sınırlarımız içinde ve dışında yürüttüğü mücadele, bunun en açık delilidir.
Bu duygu ve düşüncelerle, Büyük Zafer’in 100. yılında millete bu zaferi armağan eden İstiklal Harbi’nin Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, istiklâl mücadelemizin tüm kahramanlarını, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, tüm vatandaşlarımızın ve şanlı ordumuzun tüm mensuplarının 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler