VALİ CANALP “BU ÖNEMLİ GÜNÜ HEP ŞEREFLE YAD EDECEĞİZ”

VALİ CANALP “BU ÖNEMLİ GÜNÜ HEP ŞEREFLE YAD EDECEĞİZ”

Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, 15 Temmuz hain darbe girişiminin 6. Yıl dönümü  nedeniyle mesaj yayımladı.
 
Vali Ekrem Canalp yayımladığı mesajda şu fadelere yer verdi.
Vali Canalp  "Ülkemizin bekası ve bölünmez bütünlüğünü parçalamaya yönelik FETÖ/PDY silahlı terör örgütü tarafından gerçekleştirilen 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıldönümünde; milletçe tek yürek olup eşine az rastlanır bir kahramanlık destanı yazmış olmanın onur ve gururunu hep birlikte bir kez daha yaşamaktayız "dedi. 
Vali Canalp mesajının devamında “15 Temmuz aynı zamanda öylesine şanlı bir mücadelenin adıdır ki, adeta Çanakkale ruhunun, Kuva-i milliye şuurunun tekrar şahlanarak vücut bulduğunu gösteren tarihi dönüm noktalarından birisi olmuştur. Bizler şanlı tarihimize altın harflerle yazılan bu önemli günü hep şerefle yad edecek, bu uğurda şehadete yürüyen medar-ı iftiharımız tüm şehitlerimizi  ve gazilerimizi asla unutmayacağız.
 
Milletimiz o gün, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın kararlı duruşu ve tüm vatandaşları meydanlara davet etmesiyle, İstiklal şairi Mehmet Akif Ersoy’un “Sahipsiz vatanın batması haktır, sen sahip olursan bu vatan batmayacaktır.” dizelerinde dile getirilen şuuru yaşayarak, vatana ölümü pahasına nasıl sahip çıkılabileceğini bir kez daha göstermiştir” dedi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler