VALİ ŞAHİN “İSTİKLAL MARŞIMIZ, CUMHURİYETİMİZİN ÖNEMLİ SEMBOLLERİNDEN OLDU”

VALİ ŞAHİN “İSTİKLAL MARŞIMIZ, CUMHURİYETİMİZİN ÖNEMLİ SEMBOLLERİNDEN OLDU”

Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin, İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü münasebetiyle kutlama mesajı yayımladı.
 
12 Mart 1921’de dönemin Milli Eğitim Bakanı Hamdullah Suphi Bey’in TBMM kürsüsünden okuduğu dizeler, milletvekilleri tarafından ayakta dinlendi diyen Vali Şahin “Mehmet Akif Ersoy’un Milli Mücadele yıllarında kaleme aldığı İstiklal Marşı, coşkulu bir şekilde alkışlanmasının ardından Ulusal Marş olarak kabul edilmişti.
 
Bugün, “Korkma” diye başlayan o destansı şiirin 101’inci yılını kutluyoruz.  Vatan Şairi Mehmet Akif’in koskoca bir asrı geride bıraksa da millet üstündeki etkisi ilk günkü gibi diri olan dizeleri, tıpkı ay-yıldızlı bayrağımız gibi Türkiye Cumhuriyeti’nin en önemli sembollerinden biri oldu.
 
“Ben ezelden beri hür yaşadım hür yaşarım, Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım!” diyerek bağımsızlık manifestosunu haykıran İstiklal Marşı, bu toprakların bizlere vatan olabilmesi için ödenen büyük bedellerin de belgesi niteliğindedir. Kurtuluş Savaşı verilirken yazılan İstiklal Marşı; kahramanlık, inanç ve bağımsızlık temalarıyla işgal kuvvetlerine karşı mücadele yürüten ecdadımıza da büyük bir moral desteği sağlamıştır. Her kelimesine büyük bir özenle işlenen azim, inanç ve kararlılık bugün de en önemli yol göstericimiz olmalı.
 
İstiklal Marşımızın şairi Mehmet Akif Ersoy’u saygı ve rahmetle yad ediyorum. Gazi Mustafa Kemal ve aziz şehitlerimizin  hatırasını saygıyla selamlıyorum. Milletimizin mutabakat metni ve Cumhuriyetimizin “bağımsızlık beyannamesi” olan İstiklâl Marşımızın kabulünün 101’inci yılı kutlu olsun” dedi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler