VALİ ŞAHİN "KAÇAK BİNALARA ÇİVİ ÇAKTIRMAM

Vali Şahin’den çarpıcı açıklamalar

Vali ve Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin, Ercan Atay Başkanlığı’ndaki Batman Çalışan Gazeteciler Derneği’nin Cumartesi Buluşmaları’na konuk oldu. Vali Şahin, Mezopotamya Otel’de gerçekleştirilen kahvaltılı toplantıda dernek üyesi gazete ve haber ajanslarının sorularını yanıtladı. 
 
 
KAÇAK BİNALARA ÇİVİ ÇAKTIRMAM
 
7 Kasım 2018 tarihinde Batman’a Vali olarak atanan ve Batman’daki görev süresinin 2. yıldönümünde gazetecilerle buluşan Vali Şahin “Kaçak binalara hem ceza yazıyoruz hem yıkıyoruz. Biz insanların hayatını kurtarıyoruz. Bugüne kadar 35 kaçak bina yıktık. Kendi dönemimde kararlıyım, bir çivi çaktırmam” dedi.
 
 
EN BÜYÜK SORUN İMAR
 
Batman’ın en büyük probleminin imar olduğunu belirten Vali Şahin “Şehir çok dinamik. Türkiye’de olmayan güzelliklere sahip. Düzenli nüfus artışı var. Sermaye var, girişimci ruh var. Genç nüfus var. Geleceğe umutla bakan bir şehir. Bu şehrin önünü açmak, imarlarla olur” dedi.
 
ANIZ YANGINLARINA KARŞI TÜM GÜCÜMLE MÜCADELE ETTİM
 
Anız yangınlarına ilişkin konuşan Vali Şahin “Anız yangınlarına karşı tüm gücümle uğraştım. Geçen sene epey başarı aldık. Ama bu sene istediğimiz verimi alamadık. Silvan bata olmak üzere komşularımız bizi duman altı etti. Silvan’da, Bismil’de idarecilerle sürekli görüşüyoruz. Empati yapamıyorlar çünkü. Karşı tarafa zarar vermeme algısı yok. Bu sorunla yılmadan, usanmadan mücadele ediyoruz” dedi.
 
İLUH’LA İLGİLİ PROJEMİZİ BAKANA SUNDUK
 
İluh Deresinin ıslah sorunu hakkında konuşan Vali Şahin “İluh’la ilgili projemiz var, geniş bir bulvar yapıp, derenin suyunu berraklaştırıp, çevresini geniş bantla çevirmek. İluh’a hudutta olan Türkiye Petrolleri bize kendi arazisinden 5–10 metre yer verirse, dereyi ortamıza alıp, bir yol hattı çizebiliriz. Sakatatçılar Çarşısında büyük bir dönel kavşak ve meydan olur. Oradan çıkan bir araç, bu yolu kullanarak Cumhuriyet Meydanına ulaşabilir. İşlek bir yol olur. Bu taslağı Bakanımız olumlu gördü. Sakatatçılar Çarşısı yukarısında da TOKİ alanları oluşturmamızı istedi. Hazırlıklara başlıyoruz ama bunlar hemen olacak işler değil. Orada 500 yataklı bir devlet hastanesi ve stadyumu düşününce, oradaki yapılar değer kazanacak” dedi.
 
BATMAN DESTANSI MÜCADELE VERİYOR
 
Batman’da koronavirüs vakalarını değerlendiren Vali Şahin “Batman sağlık teşkilatı başlata olmak üzere tüm kuruluşlarımızla birlikte gerçekten destansı bir mücadele veriyor. Batman, bölgesinde en iyi illerden biri.  Ağustos ayında kötü gittik, yüksek rakamlar vardı. Fakat yoğun çaba ve gayretle rakamları azalttık. Kamu kuruşlarımız, valilik, öğretmenler, imamlar, emniyet, hepsi destansı bir mücadele veriyor. Bu başarıda emeği geçen personeller için madalya törenimiz olacak” dedi.
 
 
 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler