VALİ ŞAHİN’DEN ANLAMLI MÜJDE! ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ KURULACAK

VALİ ŞAHİN’DEN ANLAMLI MÜJDE! ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ KURULACAK

Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin, Renkli Eller Derneği Batman şubesi tarafından düzenlenen “2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü” etkinliğine katıldı.
 
 
Halk oyunları gösterisi ile başlayan etkinlik, basın açıklaması ve otizmli bir çocuğun yazdığı “Ben otizm’i olan bir Çocuğum, Otistik Değilim” başlıklı mektubun okunmasıyla devam etti.
Günün anlam ve önemine ilişkin basın mensuplarına kısa bir açıklamada bulunan Vali Şahin, bir toplumun medeniyet seviyesi özel bireylerine gösterdiği ihtimam ile ölçüldüğünü belirterek “Özel bireylerinize ne kadar sabır, ihtimam ve ilgi gösterirseniz, o kadar medeni bir toplum olursunuz. Sanmayın ki, onlar topluma yük olurlar. Onlara yeterli ilgiyi gösterirseniz, toplumdan aldıklarını, topluma fazlasıyla verirler. Yeter ki, onların öğretmeni, yol arkadaşı ve destekçisi olalım. Bu ekinlik ile bu anlayışı bir kez daha toplumun gündemine getirmiş oluyoruz. Etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ederim” diye konuştu.
Konuşmasının sonunda Batman’a bir Engelsiz Yaşam Merkezi kazandıracaklarının müjdesini veren Vali Şahin, yapılacak bina için yerin belirlendiğini belirterek ihale sürecinin tamamlanmasıyla birlikte en kısa zamanda çalışmalara başlanacağını ifade etti.
 
Programın sonunda; Renkli Eller Derneği Batman Şubesi Yönetimi; otizmli bireylere verdikleri desteklerden dolayı Vali Şahin’e, kamu kurum yöneticilerine ve STK temsilcilerine teşekkür ederek, plaket takdim ettiler.
 
Atatürk Parkı’nda düzenlenen etkinliğe; Vali Şahin’in yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Şafi Özperk, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ümit Çiçek, Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Yörük, Renkli Eller Derneği Batman Şubesi Başkanı Tevfik Gayretli ile otizmli bireyler ile aileleri katıldı.
 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler