YAŞAR KEMAL KENT ORMANI PROJE LANSMANI

Yaşar Kemal Kent Ormanı projesi lansmanla tanıtıldı

Batman Belediyesi tarafından ‘Yaşar Kemal Kent Ormanı Projesi ile alt-üst geçit projelerinin lansmanı gerçekleştirildi.
 
Yaşar Kemal Kent Ormanı’nda yapılan lansman töreninde konuşan Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, Batman’a yeni bir kimlik kazandırmak için kolları sıvadıklarını söyledi. Her alanda yeni yeni projeleri ve yeni faaliyetleri hayata geçirdiklerini ifade eden Canalp, şöyle konuştu: “Bugün önemli bir projemiz olan Yaşar Kemal Parkı’nın lansmanını yaparak yeni yüzüyle Batman halkının hizmetine sunacağız. Yapacağımız 146 bin metrekarelik bu devasa parkın içerisinde iki adet kafeteryamız olacak. Kafeteryaların bir tanesi büyük bir kafeterya olacak ve kapasitesi de yüksek bir kafeterya olacak.”
 
 
“TEMATİK BAHÇELER OLACAK”
 
Parkın içerisinde bebek bakım odaları ve kapsamlı bir lavabonun olacağını aktaran Canalp sözlerini şöyle sürdürdü: “Yine büfe imkanları olacak. 1190 metre uzunluğunda bisiklet yolumuz ve 238 araç kapasiteli otoparkımız olacak. Tematik bahçeler değişik türde tematik bahçeler olacak. Bunların da 830 metrekare büyüklüğünde olacak. 1450 m karelik çocuk oyun alanlarımız olacak. 325 metrekarelik su oyun parkı olacak. Yine 230 metrekarelik su havuzumuz olacak. 2230 metrekarelik bir biyolojik göletimiz olacak Aynı zamanda içerisinde gene 2300 metrekarelik bir miniatürk alanı bulunacak. İçerisinde 5600 metrekarelik piknik alanlarımız olacak.
 
Futbol sahası, basketbol sahası ve tenis kortu olacak. Bu şekilde ki gene aynı şekilde vatandaşlarımızın da ağaçların altında oturabilecekleri ferah alanlar olacak. Üst kottan baktıkları zaman bir manzara görüntüsü olacak. Alt kotlarda yürüyüş alanları olacak. Sakin karmaşadan uzak bir paradigma içerisinde insanların huzur içerisinde zaman geçirebilecekleri ve doğayla uyumlu bir park estetiği ortaya konulmuş olacak. Bu park bittiğinde Batman’ın en büyük parkı olacak” Tanıtım programına, Belediye Başkan Yardımcıları, bazı kurum amirleri, STK temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.
 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler