YAPICIOĞLU "DÜRÜST SİYASET, GERÇEK ADALET"

HUDA PAR L BAŞKANI DAVIT ŞAHİN YENİDEN BAŞKAN

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR)  Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ve HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı’nın katılımıyla, HÜDA PAR Batman İl Başkanlığı  4’üncü olağan kongresi gerçekleştirildi.
 
 
 
Ahmet Güneştekin Kültür ve Sanat  Merkezinde  yoğun katılımla gerçekleşen ve tek listeyle girilen seçimde HÜDA PAR İl Bakanlığına  mevcut başkan Davut Şahin seçilerek güven tazeledi.
 
 
Kongreye Genel Başkan Yapıcıoğlu ve Milletvekili Ramanlı'nın yanı sıra, Genel Başkan Yardımcıları,  HÜDA PAR  Genel İdare Kurulu (GİK) üyeleri,  AK Parti İl Başkan Vekili Burhanettin Ceylan ve İl Başkan Yardımcıları, Memur-Sen İl Başkanı Şehmuz Önlü, Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı M. Sıddık Çiftçi, bölge alimleri ve çok sayıda partili katıldı.
 
"DÜRÜST SİYASET GERÇEK ADALET"
 
 
Genel Başkan Zekeriya Yapıcıoğlu, "2012 yılının Aralık ayında partimizin kuruluş dilekçesini vermiştik. Yine bir Aralık ayındayız. Üzerinden 11 yıl geçmiş. Yola çıkarken, 'Dürüst siyaset, gerçek adalet' dedik. Sonra 'Önce insan, öncelik adalet' dedik. İnsan merkezli ve adaleti gerçekleştirme hedefli  bir siyaset benimsedik. İnsan merkezli bir siyaset, insan odaklı siyasi ve sosyal politikalar, insan merkezli iktisat  ve adalet eksenli  dış politika dedik. Bu nedenle biz de siyasetimizin merkezine insanı aldık. Zira biz partimizi  kurduğumuzda gördük ki, insanlık aslında bir kriz yaşıyor. Uluslararası sistem bir kriz yaşıyor. Dünya bir medeniyet krizinin içerisinde debelenip duruyor. İnsan, insanlıktan çıkınca her şey alt-üst olur. İnsan, yaradılış gayesini unutunca her şey yer değiştiriyor. İnsanlardan bazıları gücü eline geçirince ilahlık tasladı ve diğer insanlara zulüm etmeyi, onları katletmeyi, onları doğramayı, hatta günahsız bebekleri bile öldürmeyi, kendisinde bir hak olarak görebildi ve çıkıp bunu açıkça savunabildi. Yola çıktığımız günden beri söylüyoruz ki,  adalet, her şeyi yerli yerine koymaktır. İnsan ancak yaradılış gayesine uygun davranır, özüne, fıtratına dönerse kurtulabilir" diye konuştu.
 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler