YAŞAR, DEKLARASYONU DEĞERLENDİRDİ

YAŞAR, DEKLARASYONU DEĞERLENDİRDİ

Cumhuriyet Halk Partisi Batman İl Başkanı Hüseyin Yaşar, Ankara Bilkent Üniversitesi Sakarya Konferans Salonunda gerçekleştirilen Güçlendirilmiş Parlamenter Sistemi Deklarasyonunu değerlendirdi.
 
Ankara`da açıklanan deklarasyon ülkenin geleceğine katkı sunacağını belirten Yaşar, ülkemizin geleceğine yön veren önemli bir gün olduğunu ifade etti.
 
Milletin iradesi mecliste tecelli etmesi için barajın yüzde üçe indirilmesini önemli buluyoruz diyen İl Başkanı Yaşar “Kamu yönetiminde mülakatın yerine yazılı sınavın getirilmesi vatandaşlarımız nezdinde eşitlik duygusunu pekiştirecektir. Milletin seçtiği iradenin sandıkla gelmesi ve sandıkla gitmesi milli iradenin korunması açısından demokrasiye olan güveni pekiştirecek. Türkiye`de farklı altı siyasi partinin bugün bir araya gelmesini çok önemsiyoruz.
 
Sonuçta memleketin sorunları had safhaya ulaştı. Sorunlarımızı bir araya gelip konuşarak çözebileceğimizi bu deklarasyonda ifade etmiş olduk. Derdimiz herkesin hür bir şekilde yaşayıp düşünce ve fikir özgürlüğünün olduğu kimsenin düşüncesinden dolayı yargılanmadığı özgürlükçü bir Türkiye’yi yeniden inşa etmektir.
 
Bunun için üniversitelerin özerkliğini artırarak fikir üretebiliriz. Bu fikir bilim ve ekonomiye katma değer katarak ülkemizin kalkınmasına destek olacak” ifadelerini kullandı.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler