‘Yatırımcılardan çok ciddi bir talep var’

‘Yatırımcılardan çok ciddi bir talep var’

DİKA 2018 Yılı Ekonomik Altyapının Geliştirilmesi Mali Destek Programı Tanıtım Toplantısı Yapıldı
 
Vali Ahmet Deniz, Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) 2018 Yılı Ekonomik Altyapının Geliştirilmesi Mali Destek Programı Tanıtım Toplantısına katıldı. İl Kültür Müdürlüğü Konferans salonundan düzenlenen toplantıya; Vali Deniz’in yanı sıra Batman Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, ilçe kaymakamları, ilçe ve belde belediye başkanları, kamu kurum yöneticileri, STK temsilcileri ile DİKA yönetim kurulu üyeleri katıldı. DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ ve Vali Ahmet Deniz’in açılış konuşmalarıyla başlayan toplantı, bilgilendirme sunumuyla devam etti. Konuşmasında kalkınma ajanlarının amaçlarına uygun bölgesel kalkınmışlık düzeyindeki farkları en aza indirme konusunda Türkiye de faaliyet gösterdiklerini vurgulayan Vali Deniz, Dicle kalkınma Ajansı hem ilimizde hem de diğer bölge illerinde önemli projeleri desteklediğini belirterek, yeni mali destek programının, alt yapının iyileştirilmesi, turizm ve sanayi alanında destekler sunduğunu ifade etti.
 
‘EN BÜYÜK SORUN İŞSİZLİK’
 
İlimizin en büyük sorunlarından biri olan işsizlik olduğunu ifade eden Vali Deniz,  mali destek programı kapsamında hazırlanacak projelerin istihdam ağırlıklı projeler olmasının önemli olduğunu ifade ederek, “Yatırımcıların çok ciddi rağbet gösterdiği ilimizde önceliği Organize Sanayi Bölgesinin alt yapı iyileştirme amaçlayacağız. Organize Sanayi Bölgesi büyütme çalışmalarımız sürüyor. Yatırımcılardan çok ciddi bir talep var. İlimiz güneydoğu Anadolu bölgesinin tekstil kenti olma yolunda ilerliyor” dedi.
 
PROJE OLMADAN DESTEK YOK
 
Proje olmadan herhangi bir kurumdan destek alınamayacağını belirten Vali Deniz, “Tutarlı, sürdürülebilir projeleri yaparak ilimizin ve ülkemizin kalkınmışlık derecesini artırabiliriz” diye konuştu. Konuşmaların ardından toplantı, DİKA uzmanları tarafından, 2018 yılı mali destek programı kapsamında hazırlanacak projelere ilişkin yapılan bilgilendirme sunumunun ardından sona erdi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler