Yaz Kur'an kursu öğrencileri için bilgi yarışması yapıldı

Batman'da yaz Kur'an kurslarının son günlerinde öğrenciler arasında dini bilgiler alanında yarışmalar düzenlendi.

Diyanet İşleri Başkanlığının "Kur'an Ayında Kur'an'la Buluşalım" sloganıyla başlayan ve 3'üncü döneminde sonuna gelen yaz Kur'an kursları, bütün camilerde ilgi gördü.

Bu yılki yaz Kur'an kurslarının sonlarında hem kurslara olan ilgiyi artırmak hem de kurslarda okuyan öğrencilerin bilgi seviyelerini ölçmek amacıyla kurs hocaları tarafından öğrenciler arasında dini bilgiler alanında yarışmalar düzenlendi.

Bu yarışmalardan biri Cudi (İpragaz) Mahallesi'nde bulunan Hüseyniye Kız Kur'an Kursu'nda okuyan öğrencilere yönelik yapıldı. Yarışmada dereceye giren öğrencilere İl Müftülüğü, Genç MÜSİAD ile kurs hocaları tarafından ödülleri verildi.

Hüseyniye Kız Kur'an Kursu Yöneticisi Arife Ala, "Yaklaşık 150 öğrenci ile beraber temel dini bilgiler dâhil olmak üzere Kur'an-ı Kerim eğitimini öğrencilerimize aşılamaya çalıştık. Diyanet İşleri Başkanlığımız ile Batman İl Müftülüğümüz yaz Kur'an kurslarına karşı ayrı bir ehemmiyet gösterdiler. Bizler de bu bağlamda kurslarımızda değişik etkinlikler yaptık. Şu anda da onunla alakalı öğrencilerimizin bir yarışmayla yaz Kur’an kursuna vedasını gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Bu cuma günü yaz Kur'an kurslarımız kapanacak. Uzun dönem kurslarımıza belli bir ara girecek. Çocuklarımızın hafızalarına güzel şeyler bırakmak istiyoruz." dedi.

Kur'an kurslarında bulunan 5 sınıfın birincileri tarafından bilgi yarışması yapıldığını söyleyen Ala, "Öğrencilerimiz temel dini bilgiler konusunda yarışıyorlar. Siyer, ahlak ve ibadet derslerini kapsayan ve 30 sorudan oluşan bir yarışma. Hüseyniye Kız Kur'an Kursu'nda 5 sınıfımız var. Bu sınıftaki öğrenciler kendi çapında yarıştılar. Her sınıf kendi birincisini belirledi. Şu anda sınıf birincilerimiz yarışıyor. İnşallah 150 öğrencimiz arasında ilk üçümüzü çıkaracağız. Verilen dersler dışında değişik ödüllerle öğrencilerin hafızalarında ve gönüllerinde yer edinmeye çalışacağız. Dereceye giren öğrencilerimize çeşitli ödüllerimiz olacak." ifadelerini kullandı. 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler