Yeşil kuşak projesi tanıtıldı

Batman Belediyesi tarafından ‘Yeşil Kuşak Ağaçlandırma’ projesinin lansmanı gerçekleştirildi.

Organize Sanayi Bölgesi’nde yapılan programda konuşan Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, “Kuşak ağaçlandırma projesiyle biz şunu amaçladık, siz Batman vilayetine nereden girerseniz girin, Batman’a girdiğinizi, Batman levhasını gördüğünüz zaman değil, kuşak ağaçlandırmayı gördüğünüz zaman anlayacaksınız. Batman’a giren insanlar, Batman’a girdiğinde buradaki kuşak ağaçlandırmayı gördüğünde ‘ben başka bir yerde, başka bir alemdeyim’ diyecek ve o zaman anlayacak ki burası Batman. Sağlı-sollu bitmiş olan bütün duble yollarımızın her iki tarafında da serviler böyle duvar gibi, yeşil kuşak gibi olacak. Bu işe ilk olarak 11 Kasım’da ilk kazmayı vurduk. Ağaçlandırma günü çerçevesinde başlamıştık. Ama sonrasında bunu sistematize ettik ve düzenli şekilde, ilk önce şehir merkezine en yakın olan noktalarda başlamak suretiyle yaptık. Şimdi bu projeyi adım adım ilerletiyoruz. Şu anda dikmiş olduğumuz ağaçlar 1 metre, 1, 5 metre boyundadır. Kara servi, yıllık iyi bakım yapıldığında 40-50 cm arasında boy atıyor. Aradan 5-6 yıl geçtiğini düşünün, bunlar kendini gösterecek. Ama bir 10 yıl, 15 yıl geçtikten sonra ortaya muhteşem bir görüntü ortaya çıkacak. 15 yılın kıymeti yok, hızla gelir geçer. 15 yıl sonra siz kuzeyinden-güneyinden, doğusundan-batısından Batman’a girdiğiniz zaman, sizi yeşil bir duvar karşılar. Muhteşem bir görüntü karşılar. Tabii bunu dikmek yetmiyor. Biz geçmiş tecrübelerimize dayanarak söylüyoruz ki, eğer dikmiş olduğunuz ağaçların bakımını yapmazsanız, maalesef bunlar kururlar. Kurutmamak için de çok esaslı bir çalışma gerekiyor ve bu çerçeve içerisinde de, bir tarafından İl Özel İdaremizin, öbür taraftan da Batman Belediyemizin imkanlarını kullandık. 3 adet sulama tankeri satın alıyoruz. Diğer 3 tankeri satın alma işlemleri şuan devam ediyor. Yani bahar sonu gelip, yaz başladığı zaman bu tankerlerimiz de sulama faaliyetlerine başlamış olacak” dedi.
 
 
“BATMAN KABUK DEĞİŞTİRDİ”
 
Milletvekili Ferhat Nasıroğlu da yaptığı konuşmada Yeşil Kuşak Ağaçlandırma projesiyle Batman’ın kabuk değiştirdiğini söyledi. Nasıroğlu, “Bugün çalışan arkadaşlarımızla kahvaltı da bir araya geldik.  Tabi bu kahvaltı bir şeylerin neticesinde yapıldı. Geçen hafta OSB’ye gelmiştik. Dedik ki  buraya ağaç dikelim ve bir hafta içerisinde  ciddi bir ağaç dikimi yapıldı. Dikilen ağaçların onuruna bir araya geldik.  Ağaçların dikiminde çalışan işçileri onore etmek amacıyla kahvaltıda buluştuk. Yeşil Kuşak Ağaçlandırma projesiyle Batman kabuk değiştirdi” dedi.
 
 
“YAŞANABİLİR BİR KENT İNŞA EDECEĞİZ”
 
Batman’da bilinen ezberleri bozduklarını ve zihniyet devrimi gerçekleştirdiklerini dile getiren Nasıroğlu, “Batman çalışan ve üreten bir kent. Yatırımcıları teşvik edelim ve gerekirse ayaklarına kırmızı halı serelim. Bakınız 500 yatırımcı yer bekliyor ve biz bunun üzerine bir hedef koyduk. Madem talep fazla o zaman OSB’lerin sayısını artıralım dedik. Gelen yatırımcılara ihtiyaçları kadar yer tahsis edeceğiz.  Amacımız bir yandan OSB’ler kurup istihdam yaratmak bir yandan da yaşanılabilir bir şehir inşa etmek. Sanayi kurup istihdam sağlayacağız. Tabi bununla birlikte arıtmasıyla, çevre düzenlemesiyle ve yeşil kuşak projesiyle yaşanabilir bir kent inşa edeceğiz. Bugün de bunun önemli bir adımını gerçekleştirdik. 280 kilometre bir yeşil kuşaktan bahsediyoruz. Yolun sağını ve solunun ağaçlarla kuşanması son derece kıymetlidir” diye konuştu.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler