“YEREL ESNAFTAN ALIŞ VERİŞ YAPIN”

ŞAHİN “YEREL ESNAFTAN ALIŞ VERİŞ YAPIN”

HÜDA PAR’DAN KURUMLARA ÇAĞRI “YEREL ESNAFTAN ALIŞ VERİŞ YAPIN”
 
HÜDA PAR, Batman Ticaret İl Müdürü Şehmus Kalkan’ı ziyaret etti. HÜDA PAR Batman İl Başkan’ı Davut Şahin, ziyarette yaptığı konuşmada, Batman’da üretim yapan TPAO, TÜPRAŞ ve BOTAŞ’a çağrıda bulunarak malzemelerini ve ihtiyaçlarını yerel esnaftan temin etmelerini istedi.
 
HÜDA PAR Batman İl Başkan’ı Davut Şahin ve il teşkilatından bir heyet Batman Ticaret İl Müdürü Şehmus Kalkan’ı ziyaret etti. Batman halkının yaşadığı ekonomik sıkıntıların çözümü konusunda görüş alışverişinde bulunulan ziyarette halkın zam furyasından daha az etkilenmesi için neler yapılabileceği konuşuldu.
Ziyarette konuşan Şahin, Batman halkının zamlardan daha az etkilenmesi için herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini ifade etti. TPAO, TÜPRAŞ ve BOTAŞ gibi kurumlara çağrıda bulunan Şahin, “Batman’da üretim yapan TPAO, TÜPRAŞ, BOTAŞ gibi kurumların mümkünse malzemelerini ve ihtiyaçlarını yerel esnaftan, OSB’den temin etmesi çok daha faydalı olacaktır. Yerel esnafımızın üretkenliklerini sürdürebilmeleri için daha çok kazanması lazım.” Dedi.
 
ZİNCİR MARKETLER KENDİ FABRİKALARINI KURMALI
 
Zincir marketlerin kendi fabrikalarını kurmaları gerektiğini belirten Şahin, “Piyasadaki zamların büyük bir sebebi olan ulusal zincir marketlerin ürettikleri temel gıda maddelerinin fabrikalarını kendilerinin kurması çok önemlidir. Çünkü bu ulusal firmalar Türkiye’de üretilen temel gıda ürünlerinin %70 ini toptan alabiliyor. Üretilen ürünlerin yarısından fazlası bu firmalarda olduğundan bayilere çak az bir miktar kalıyor. Bu durum da fiyatların sürekli yükselmesine sebebiyet vermektedir.” dedi.
 
HÜKÜMET DIŞ TİCARET YAPARKEN HALKINI GÖZETMELİ
 
Hükümetin dış ticaret yaparken halkını da gözetmesi gerektiğini vurgulayan şahin, “Türkiye yaptığı dış ticaret ile ilgili önce kendi halkını düşünmek zorundadır. Hükümetin buna yönelik bir politika geliştirmesi gerekiyor. Devlet İhraç ettiği ürünlerden daha fazla kazanırken halk, ürünleri kendi içinde daha pahalıya satın aldığından fakirleşmektedir. Devlet dış ticarete önem vermelidir fakat diğer ülkeler gibi kendi ülkesinin durumunu da düşünmelidir.” ifadelerini kullandı.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler