“Yetim bir Peygamberin ümmetiyiz”

Dünya Yetimler Günü dolayısıyla kentteki öksüz ve yetim çocuklarla iftarda bir araya gelen Batman Valisi Ahmet Deniz, yetim Peygamberin ümmeti olduklarını söyledi.

Batman Valisi Ahmet Deniz, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından 10 Haziran Dünya Yetimler Günü münasebetiyle düzenlenen iftar programında, öksüz ve yetim çocuklar ve yakınlarıyla bir araya geldi.

TP Kristal Park tesislerinde düzenlenen iftar programına; Vali Deniz’in yanı sıra eşi Olcay Deniz, Vali Yardımcısı Serap Özmen Çetin, SYDV Müdürü ile çok sayıda aile ve yetim çocuk katıldı.

İftar öncesi ailelerle bir süre sohbet ederek, çocuklarla yakından ilgilenen Vali Deniz, çocukların sorun ve taleplerini dinledi.

Daha sonra bir konuşma yapan Vali Deniz, "Rahmeti ve bereketiyle merhamet ayı olan Ramazan ayının içerisindeyiz. Merhamet, medeniyetlerin inşa edilmesinde çok önemli bir unsurdur. Merhamet olmadan hiçbir şey olmaz. Bizim kültürümüzde, örf ve adetlerimizde merhamet var. 'Komşusu açken tok yatan bizden değildir.' diyen bir kültürden geliyoruz. Peygamber Efendimiz, 'Allah rızası için bir yetimin başını okşayan, onun saçının teli kadar mükafatlandırılacaktır.' diyor. Yetim bir Peygamberin Ümmetiyiz. Biz sizlerin hizmetinizdeyiz. Devletimizin bütün imkânları sizin için seferber ediliyor, edilmeye de devam edilecek. Çocuklarınız ülkemizin geleceğidir. Onların iyi yetişmesi, vatanına ve milletine sevdalı olarak yetişmesi bizim için her şeyden daha önemlidir. Rabbim bu coğrafyada hainlik yapanlara fırsat vermesin.” dedi.

“Çocuklarımızı kandırarak dağa kaçırıp birer cinayet şebekesine çevirdiler”

Kozluk’ta Şenay Aybüke Yalçın’ın hayatını kaybettiği saldırıya da değinen Deniz, “Bölücü terör örgütünün hiçbir değere saygısı yoktur. Çocuklarımızı kandırarak dağa kaçırıp birer cinayet şebekesine çevirdiler. Çocuklarımıza sahip çıkacağız.” diye konuştu. 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler