Yılmaz Güney’de çıkan yangının sonuçları açıklandı

Batman Belediyesi Başkanlığı yapılan incelemelerin ardından Yılmaz Güney Sinema Salonu’nda çıkan yangının sebebini ve oluşan hasarın sonuçlarını açıkladı.

Geçtiğimiz günlerde kent merkezinde bulunan Yılmaz Güney Sinema Salonu’nda meydana gelen yangının nedeni ve salonda meydana gelen maddi hasarın sonuçları yapılan incelemelerin ardından raporlaştırıldı. Elektirik kontağından çıktığı belirlenen yangının maddi zararı ise 1,250,000 TL ile 1,500,000 arasında olduğu belirlendi. Batman Belediyesi’ne bağlı ekiplerin 4 araç ve 19 personel ile müdahalede bulunduğu yangında 87 adet ses, görüntü, ışık, sinema malzemeleri; 1 adet dijital ses işlemcisi (SKA-30), 1 adet sinema perdesi (5x7), 1 adet sinema projeksiyon makinesi (35 MM), 1 adet film hazırlama platosu (35 mm, 1 Adet Dijital Sinema Projeksiyonu (3 D Uyumlu), 1 adet 3D görüntü aparatı, 1 adet barkod yazıcı, 1 adet dizüstü bilgisayar, 1 adet 90 KW jeneratör (kontrol panosu), 3 adet masaüstü bilgisayar, 1 adet HD uyumlu projeksiyon, sinemada bulunan oturma koltukları, büro malzemeleri, demirbaşlar, ters tavan, boya badana, elektrik tesisatı, çatı kısmı komple, duvar sıvası ve zemin döşemesi yanarak kullanılamaz hale geldi.

 

‘’Vatandaşı sevmek budur’’

Yılmaz Güney Sinema Salonu’nda çıkan yangın hakkında konuşan Batman Belediyesi Başkan VekiliErtuğ Şevket AKSOY, “Bu durum bizi çok üzdü ancak her şey de bir hayır vardır. Yangında can kaybının yaşanmaması sevindiricidir. Sinemayı daha iyi bir çalışmayla, mimari dokusuna bağlı kalıp, 500-600 Bin TL’lik bir harcamayla modern bir sinema haline getireceğiz. İstanbul Kadıköy’de, Ankara’da hangi film izleniyorsa biz de burada vatandaşımıza izlettireceğiz. Vatandaşı sevmek budur” şeklinde konuştu.

 

Sinemanın ismi değişmeyecek

Modern bir sinemanın müjdesini veren AKSOY, sağda solda yapılan spekülasyonlara itibar edilmemesini aktarıp sinemanın isminin de eskiden olduğu gibi Yılmaz Güney Sineması olarak kalacağını belirtti.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler