​"Seracılık bu bölgede gittikçe gelişecektir"

​Tarım ve Orman Batman İl Müdürü Nurettin Kiyas, seracılığın bölgede gittikçe arttığını belirtti.

Batman’da sera bölgesi ilan edilen merkeze bağlı Balpınar (Grêsira) beldesinin Sêgırka Mahallesine Batman Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından tarla günü etkinliği düzenlendi.

Etkinlikte salatalık, domates ve biber seralarını gezen Batman Valisi Hulusi Şahin, seraların verimi ve çalışmaları hakkında çiftçilerden bilgi alırken çiftçilerin sorun ve sıkıntılarını da dinledi.

Vali Şahin, seralara yaptığı ziyaretlerin ardından Sêgırka Mahallesinde bir çiftçiye ait bahçede oturup çiftçilerle sohbet ettikten sonra basın mensuplarına konuştu.  

Yaptığı konuşmasında Şahin, “Valilik olarak İl Özel İdare kaynakları ve diğer kaynakları her zaman çiftçimizin emrine sunmaktan büyük mutluluk duyduk duymaya da devam edeceğiz. Ürün çeşitliliğini artırdığımız zaman kazanacağız. Biz kazandıkça ülke kazanacak ve Batman kazanacak.” dedi.

Etkinlik sonrası Tarım ve Orman İl Müdürü Nurettin Kiyas, yapılan tarla günü ile ilgili İLKHA’ya değerlendirmede bulundu.

Çiftçilere sera desteğinde bulunduklarını hatırlatan Kiyas, “Bu yıl ilkbaharda İl Özel İdare destekli 100 çiftçimize 100 adet sera kurmuştuk. Çiftçilerimiz seralarını kurduktan sonra ürünlerini ektiler. Ürünlerimiz yetişti. Bugün seralarımızda tarla günü yaptık. Bu tarla günü vesilesiyle sayın valimiz, İl İdaresi Genel Sekreteri, Ziraat Odası ve çiftçilerimizle seralarımızı gezdik. Seralarımızda verimlerimiz gayet iyidir. Salatalıklar, domates, biber ve hatta patlıcan ekilmiş. Verimimiz iyi ancak mevsimsel olarak fiyatlar biraz düşük. Seralarımızın daha da geliştirilmesi için çalışmalarımız devam edecek. Balpınar beldesi Sêgırka köyü özellikle hem kışın hem de yazın seracılığa uygun olması nedeniyle çiftçilerimizin de çalışkanlığını da katarsak seracılık bu bölgede gittikçe gelişecektir.” ifadelerini kullandı.

Düzenlenen programa Batman Valisi Hulusi Şahin, İl Özel İdare Genel Sekreteri Abdülkadir Özer, Tarım ve Orman İl Müdürü Nurettin Kiyas, Batman Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş, kamu kurum yöneticileri ve çiftçiler katıldı. 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler