"Bir Medeniyet Projesi HÜDA PAR Parti Programı"

HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanlığı tarafından teşkilat üyelerine yönelik düzenlenen panelde, HÜDA PAR parti programının bir medeniyet projesi olduğuna vurgu yapıldı.

HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanlığı, yönetim kurulu üyelerine yönelik "Bir Medeniyet Projesi; HÜDA PAR Parti Programı" başlığıyla bir panel düzenledi.

Salgın tedbirlerine riayet edilerek Sevgi Toplantı Salonunda düzenlenen panele, Merkez İlçe Başkanlığı yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Moderatörlüğünü Ahmet Bereketli'nin yaptığı panelde, parti programından önemli konulara temas edilerek bilgilendirmelerde bulunuldu.  

Panelist Muhammet Şerif Durmaz

"Kardeş kardeşine zulmetmez, onu yalnız bırakmaz"

Programda "Neden HÜDA PAR?" temasıyla bir konuşma yapan panelist Muhammet Şerif Durmaz, "Bizim medeniyet tasavvurumuzda, kardeş kardeşine zulmetmez, darda kaldığında onu yalnız bırakmaz. Bu değerleri yeniden ihya ve toplumu yeniden inşa etmek gerekir. Bu uğurda elimizden gelen çabayı sarf etmek, görevimizdir." ifadelerini kullandı.

"Parti programımız bir medeniyet projesidir"

Nasıl bir parti olduklarına değinen Durmaz, "Bize 'Siz nasıl bir partisiniz, kendinizi nasıl tanımlıyorsunuz?' diye soruyorlar. Biz de diyoruz ki, biz İslam'ı ölçü alan, insanı ve adaleti önceleyen, siyasetin halka hizmet aracı olduğunu ifade eden bir siyasi partiyiz. Bizim düşüncemizde, halka hizmet etmek Hakka hizmet etmenin bir gereğidir. Bizim için önemli olan insandır, millettir ve memlekettir. Parti programımıza bakıldığında bunlar görülecektir. O yüzden, parti programımızın bir medeniyet projesi olduğunu söylüyoruz." şeklinde konuştu.

Panelist Şehmus Altıok

"Eğitimin en önemli öğesi doğru bilgidir"

Bilginin ideolojik bir amaç için araç haline getirilmemesi gerektiğine dikkat çeken panelist Şehmus Altıok, "Eğitimin en önemli öğesi doğru bilgidir. İdeal bir eğitimin önündeki en büyük engel ise bilginin yozlaşmasıdır. Yozlaşmanın asıl kaynağı ise toplum değerlerine öncülük eden bilginin dünyevi çıkar ve ideolojik amaç için bir araç haline gelmesidir." dedi.

Panelist Şükrü Bakır

"Engellilerin yeteneklerine uygun projeler geliştirilmeli"

Engelli bireylerin yaşadığı sıkıntılara dair bir değerlendirme yapan panelist Şükrü Bakır ise şunları söyledi:

"Engelli bireylerin temel insani hakları olan sağlık, rehabilitasyon, eğitim ve istihdama erişimleri kolaylaştırılmalıdır. Yeteneklerine uygun projeler geliştirilmeli, kamu ve özel işyerlerinde engelli çalışma oranları yükseltilmelidir."

Program, soru cevap bölümünün ardından sona erdi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler