"Hizmette Verim ve Başarı" konulu program düzenlendi

HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanlığı tarafından teşkilat üyelerine yönelik düzenlenen programda, hizmette verim ve başarının elde edilmesi için düzenli, disiplinli ve planlı çalışılması gerektiğine vurgu yapıldı.

HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanlığı, yönetim kurulu üyelerine yönelik “Hizmette Verim ve Başarı” başlığıyla bir program düzenledi.

Salgın tedbirlerine riayet edilerek il teşkilatının toplantı salonunda düzenlenen programa, Merkez İlçe Başkanlığı yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Moderatörlüğünü Şehmus Altıok’un yaptığı programda, hizmetin ve çalışmaların verimli olabilmesi için dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında bilgilendirmelerde bulunuldu.

“Hedefe ulaşmak için düzenli, disiplinli ve planlı çalışmak gerek”

Programda “Çalışmaların Verimli Olması” temasıyla bir konuşma yapan Muhammet Şerif Durmaz, “En güzel hizmet Allah’ın aziz davası için yapılan hizmettir. Hizmetin ve çalışmaların verimli ve bereketli olabilmesi için dikkat edilmesi gereken hususlar vardır. Çalışmalarda, en iyi verim alınabilmesi için sadece istekli olmak yeterli değildir. Bir çalışmanın verimli olması ve o çalışmada istenilen hedefe ulaşılabilmesi için mutlaka düzenli, disiplinli, plan ve programlı çalışmak gerekir.” ifadelerini kullandı.

“Dünyadaki en büyük amaç bile küçük hükmündedir”

İslam’ı ölçü alarak hayatlarını sürdürenlerin asıl gayesinin dünya olmadığına değinen Durmaz, “Dünya, insanın asıl gayesi olamaz. Dünyadaki en büyük amaç bile küçük hükmündedir. Çünkü fanidir, geçicidir. Bu tam anlamıyla idrak edilseydi insanlar bütün zamanlarını hizmette harcardı. Düşünün, eğer insan cenneti görseydi onu tüm benliğiyle ve çok fazla çalışarak arzu ederdi. Aynı şekilde eğer cehennemin dehşetini görseydi, ondan çok daha fazla sakınırdı.” şeklinde konuştu.

“Çalışma yapıp sonucunu Allah’tan beklemeliyiz”

Hizmetlerin yapılmasını engelleyen durumlar hakkında konuşan Ruhullah Söğüt, “Amacı davaya hizmet olanların karamsar olmaması gerekmektedir. Tevekkül ile karamsarlığı gerçek müvekkil çalışmadan kazanamayacağını ve ekmeden biçilemeyeceğini bilmelidir. Sahada çalışmaların olumsuz etkenlerini ortadan kaldırmak gerekmektedir. Bizler, çalışma yapıp sonucunu Allah’tan beklemeli ve dünyevi korkuları bir kenara atıp insanların hizmeti için elimizden geleni yapmalıyız.” dedi.

“Bütün çalışmaların ihlasla yapılması gerekir”

Çalışmalarda iş ve hizmet üretmenin vazgeçilmez ayağının ihlas olduğunu vurgulayan Yahya Aydın ise şunları söyledi:

“Hizmetin zorlu şartlarına dayanabilmek için tüm çalışmaların ihlasla yapılması gerekir. İhlasla yapılan işlerde lezzet vardır, bereket vardır. İhlas candır, ruhtur, bir dava adamı için hayatın esasıdır. Allah’a giden yolların en kısası, duaların en makbulü, sırların en mahremidir. İhlasın bulunduğu kalpte kin, nefret, riya, bencillik, kendini beğenme, gösteriş, tembellik gibi kötü hasletler barınmaz. Onsuz her düşünce boş, her hareket ve amel anlamsızdır.”

Program, soru cevap bölümünün ardından sona erdi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler