
Metruk evler mahallenin huzurunu bozuyor
Batman’ın birçok mahallesinde yıkılmaya yüz tutmuş ve sahipleri tarafından kullanılmayan mekânların, uyuşturucu ve fuhuş sektöründe kullanıldığı iddia ediliyor.
Beşevler Mahallesinde Peygamber Camisi yakınında yıkılmaya yüz tutmuş evlerin, madde kullanıcılarının mekanı ve fuhuş yuvası haline geldiği belirtiliyor.
Madde bağımlılarının mekânı haline gelen yerlerin yıkılmasını isteyen Beşevler Mahalle Muhtarı Eyüp Keskin, mahallelerinde bulunan 1301 sokakta bir, 1304 sokakta bir, 1303 sokakta bir ve 1337 sokakta 2 toplamında 5 metruk evin bulunduğunu ve evlerin tehlike saçtığını söyledi.
“Metruk binaların belediye tarafından yıkılması talebinde bulunuyoruz”
Mahallelerinin huzurunu bozan metruk evlerin bir an önce yıkılmasını isteyen Keskin, “Mahalle muhtarı olarak, mahallemizde bulunan metruk binalardan şikâyetçiyiz. Hane sahipleri, evlerine sahip çıkmıyor. Mahallemizde bulunan metruk evlerde hırsızlık, fuhuş ve uyuşturucu satışları yapılıyor. Bu da mahallemize ciddi bir şekilde zarar veriyor. Gerekli idari mercilere ve kolluk kuvvetlerine hem yazılı hem de sözlü olarak bildirdik. Bize dönüş yapılmadı. Metruk binaların belediye tarafından yıkılması talebinde bulunuyoruz.” dedi.
“Kötü sonuçlar ortaya çıktıktan sonra mı müdahale edilecek”
Beşevler Mahalle sakinlerinden Ahmet Zariç, “Mahallemizde bulunan metruk evlerde günün her saatinde hırsızlar, ayyaşlar, kapkaççılar, esrarcıların barınıyor. Mahalle sakinleri olarak çoluk çocuğumuzu bakkala bile gönderemiyoruz. Huzursuzluk olan bir ortama valinin, belediyenin veya kolluk kuvvetlerinin müdahale etmesi gerekmez mi? Burayı yıkmaları gerekmez mi? Mahalleli bunlardan mustariptir. Kötü sonuçlar ortaya çıktıktan sonra mı müdahale edilecek. Biz mahalle sakinleri olarak buraların acilen yıkılmasını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.
“Yetkililer ilgilenmiyorsa gerekirse ben kendim kepçe getirtir yıktırırım”
Metruk evlerden aşırı derece rahatsız olduklarını aktaran mahalle sakinlerinden Bedri Çoban, “Bu metruk evlerden kim sorumluysa bir an önce müdahale etsin. Mahalle sakinleri olarak bu durumdan çok rahatsız oluyoruz. Mahalleli çocuklarını Kur’an kursuna gönderemiyor. Biz huzur istiyoruz. Tek isteğimiz yetkililerin bu metruk evleri yıkmasıdır. Yetkililer ilgilenmiyorsa gerekirse ben kendim kepçe getirtir yıktırırım.” şeklinde konuştu.
Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 11Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 14RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Rumeysa'nın bağırsak ve midesinden 24 adet mıknatıslı bilye çıkarıldı
- 02Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Ramazan ayı yardımları devam ediyor
- 03Terörsüz Türkiye, Güçlü Ekonomi
- 04KARATAŞ "21 YILDIR BATMAN'DAYIM"
- 05İLUH BULVARI PROJESİ TANITILDI
- 06SIFIR ATIK İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI
- 07KIZILAY’IN OLAĞAN KONGRESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 08ARGÜNAĞA, GÜVEN TAZELEDİ
- 09BATMAN PETROL GAZETESİ 22. YAŞINDA
- 10NASIROĞLU: TERÖRSÜZ BİR TÜRKİYE İÇİN BİRLİK OLMALIYIZ
- 11BAŞKAN EKREMOĞLU’NDAN HEM KREDİ HEM İNDİRİM MÜJDESİ…
- 12MÜSİAD’DAN ANLAMLI İFTAR
- 13MEHMET MUNGAN'IN AKIBETİ SORULDU
- 14TMMOB’TAN PARSEL SATIŞI TEPKİSİ
- 15KADINLAR, HAKLARI İÇİN SES YÜKSELTTİ
Henüz Yorum yok