Umut Kervanından öğrencilere yardım
Batman Umut Kervanı Başkanı Mehmet Ali Işık, yaptığı açıklamada, ihtiyaç sahibi ailelere düzenli yardımda bulunduklarını belirtilerek, yapılan yardımlardan bir tanesinin de ihtiyaç sahibi öğrencilere kırtasiye ve gıda yardımı olduğunu söyledi.
Yaklaşık 300 muhtaç öğrenciye kırtasiye ve gıda paketi yardımında bulunduklarını aktaran Işık, “İçinde bulunduğumuz pandemi günlerine rağmen Umut Kervanı olarak her aya bir faaliyet yaparak yolumuza devam etmekteyiz. Umut Kervanı olarak 2005 yılında bugüne kadar yaptığımız ayni ve nakdi yardımlarla imkânlar dâhilinde mağdur ve muhtaç ailelerin yüzünü güldürmeye devam ediyoruz. Bugün de aylık olarak yapmış olduğumuz yardımlar kapsamında 160 aileye 100 TL değerinde gıda paketi ve 300 muhtaç öğrencimize de 150 TL değerinde kırtasiye ve gıda yardımında bulunduk.” ifadelerini kullandı.
İmkânları ölçüsünde öğrencilerin kırtasiye ihtiyaçlarını kısmen de olsa gidermeye çalıştıklarını vurgulayan Işık, “Dağıttığımız gıda paketlerimizin içinde temel gıda malzemesi olarak sıvı yağ, pirinç, mercimek, bulgur, makarna, tuz, çay ve şeker bulunmaktadır. Kırtasiye olarak her sınıf kategorisine göre çanta, kalem, silgi ve defter gibi öğrencilerin gereksinim duyduğu ihtiyaçlarını temin ederek muhtaçlara ulaştırdık.” dedi.
“Elimizdeki nimetin şükrü olarak fakir fukarayı gözetmeliyiz”
Hayırseverlere yardım çağrısında bulunan Işık, konuşmasına şöyle devam etti: “Umut Kervanına her gün yeni muhtaç aileler başvurmakta olup, muhtaç başvuru sayımız 13 bini geçmektedir. Ancak ihtiyaçlarını karşılayabilme konusunda bizlerde yetersiz kalmaktayız. Toplumsal olarak birbirimize sahip çıkıp destek olmak zorundayız. Elimizdeki nimetin şükrü olarak fakir fukarayı gözetmezsek elimizde olan nimetlerde gider. Buradan bütün hayırseverlerin Umut Kervanına ayni ve nakdi yardımlarla destek olmaları çağrısında bulunuyoruz. Yaptığımız yardım faaliyetlerinde bizlere destek olan herkesten Rabbim razı olsun."
Yazarlar
- 01İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 02YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 03Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 06ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 09DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01URALOĞLU, “BATMAN DAHA YAŞANILABİLİR OLACAK”
- 02KIRSALDA KAR KALINLIĞI 2 METREYİ AŞTI
- 03MİLLETVEKİLİ RAMANLI, BİR AYLIK MAAŞINI BAĞIŞLADI
- 04LEZZET ŞÖLENİNDE SAĞLIK DA VARDI
- 05İHD BATMAN’DAN SURİYE’DEKİ SALDIRILARA TEPKİ
- 06BELEDİYE, KIŞ ŞARTLARINDA CAN DOSTLARINI YALNIZ BIRAKMIYOR
- 07BAKAN URALOĞLU BATMAN’DAYDI
- 08ZAMANA DİRENEN ADALET ARAYIŞI
- 09NASIROĞLU EZİDİ’LERİ DİNLEDİ
- 10BACA VE GİDER IZGARALARI TEMİZLENİYOR
- 11ÖHD’DEN ROJAVA'DAKİ SALDIRILARA TEPKİ
- 12HASANKEYF’TEN KOZLUK’A BATMAN TURİZMİ VİTES YÜKSELTTİ
- 13GENÇ ASKON BATMAN’DA GÖREV DEĞİŞİMİ
- 14BATMAN’A YENİ YEŞİL ALANLAR KAZANDIRILACAK
- 15TEKİN, MAZBATASINI ALDI




Henüz Yorum yok