YETENEKLER ORTAYA ÇIKIYOR

Batman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde 3 yıldan bu yana devam eden Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi'nin üçüncü ve son aşaması olan denge ve reaksiyon testleri bitirme aşamasına geldi.

2017-2018 eğitim öğretim yılında yetenek testine alınan öğrencilerden dereceye Türkiye sıralamasında kotaya giren öğrencilerin 10 Şubat 'ta başlanan 3. etap sonrası denge ve reaksiyon testleri 26 Şubat’ta son bulacak. Spor Bakanlığı Testlerin istatistikleri yapıldıktan sonra öğrencilerin branşlara göre fiziksel uygunlukları tespit edilecek. 97 öğrenci programlı ve randevu usulü teste getiriliyor. 

“BATMAN’DAN YENİ SPORCULAR FIŞKIRACAK”

“Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından, sağlıklı ve hareketli bir yaşamın gereği olarak toplumda spor yapma kültürünü yerleştirmek, spora başlama yaşında bulunan yetenekli çocukları tespit ederek spor branşlarına yönlendirmek, üst düzey sporcu olarak yetiştirilmelerini sağlamak amacıyla 2018 yılında hayata geçirildi” diyen Batman Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Şafi Özperk; “Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi, denge ve reaksiyon testleri, İl Müdürlüğümüze bağlı salonlarımızda sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uygun bir şekilde devam ediyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında 19 Nisan 2016 tarihinde imzalanan protokol gereğince, Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi kapsamında İlimizde 2017-2018 Eğitim-Öğretim yılında yetenek testleri yapılarak sırasıyla, temel eğitim, orta modül, ileri modül ve çoklu branş eğitimlerini başarılı bir şekilde tamamlayan 97 öğrenci bir hafta boyunca, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüzün spor uzmanları ve antrenörleri eşliğinde denge ve reaksiyon testlerine tabi tutulacak.” diye konuştu.  Özperk ayrıca bu zorlu süreçte büyük bir özveri ile çalışan tüm personellerine ve emeği geçenlere teşekkür etti. 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler