
15 FİRMA TEKNOKENT’E BAŞVURDU
Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Dr. Çetin Ali Dönmez, 2021 yılında sadece yüzde 10 oranında tamamlanan ancak 2022 yılında tamamlanma ve proje üretme aşamasına gelinen Batman Teknokent’i ziyaret etti.
Ziyarette Bakan Yardımcısı Dönmez, Batman Valisi Ekrem Canalp, Batman Milletvekili Ziver Özdemir, Üniversite Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, il ve üniversite yöneticileri tarafından karşılandı. Prof. Dr. İdris Demir, Batman Teknokent’te incelemelerde bulunan Bakan Yardımcısı Dr. Çetin Ali Dönmez’e, gelinen aşamalar hakkında bilgi verdi. 15 aday firmanın Teknokent'te yer almak için ön başvuru yaptıklarını belirten Rektör Demir, bu firmalardan 5’inin proje başvurusunu tamamladığı, hakem değerlendirmesinden olumlu sonuç alan 2 firmadan bir tanesiyle sözleşme imzalandığı, 3 firmanın başvurusunun ise değerlendirme aşamasında olduğu bilgisini paylaştı.
Batman Teknokent’te, üniversitenin akademik personelinin danışmanlığında yapılacak projelerin hem bölgenin hem de Türkiye’nin AR-GE potansiyeline önemli katkılar sağlayacağını kaydeden Rektör Demir, Teknokent’in bilimsel çalışmaların ticarileştirmesine de olanak sunacağını dile getirdi. Batman Teknokent sayesinde Batman Üniversitesinin şehirle olan bağlarının da güçleneceğinin altını çizen Rektör Demir, Batman Teknokent’in, üniversite-sanayi iş birliğini sağlamaya, Türkiye için sürdürülebilir kalkınmanın unsurlarından birisi olmaya yönelik de bir girişim olduğunu söyledi.
Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 11Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 14RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Rumeysa'nın bağırsak ve midesinden 24 adet mıknatıslı bilye çıkarıldı
- 02Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Ramazan ayı yardımları devam ediyor
- 03Terörsüz Türkiye, Güçlü Ekonomi
- 04KARATAŞ "21 YILDIR BATMAN'DAYIM"
- 05İLUH BULVARI PROJESİ TANITILDI
- 06SIFIR ATIK İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI
- 07KIZILAY’IN OLAĞAN KONGRESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 08ARGÜNAĞA, GÜVEN TAZELEDİ
- 09BATMAN PETROL GAZETESİ 22. YAŞINDA
- 10NASIROĞLU: TERÖRSÜZ BİR TÜRKİYE İÇİN BİRLİK OLMALIYIZ
- 11BAŞKAN EKREMOĞLU’NDAN HEM KREDİ HEM İNDİRİM MÜJDESİ…
- 12MÜSİAD’DAN ANLAMLI İFTAR
- 13MEHMET MUNGAN'IN AKIBETİ SORULDU
- 14TMMOB’TAN PARSEL SATIŞI TEPKİSİ
- 15KADINLAR, HAKLARI İÇİN SES YÜKSELTTİ
Henüz Yorum yok