
16 yıldır cezaevinde olan Çetiner annesinin taziyesine katılamadı
İslami kimliğinden dolayı 16 yıldır cezaevinde bulunan Bilal Çetiner'in annesi Saadet Çetiner (77) önceki hayatını kaybetti. Anne Çetiner'in cenazesi vasiyeti üzere Batman’ın Beşiri ilçesine bağlı Örmegözü köyü (Kanîreva) Mezarlığına defnedildi.
Batman İkiztepe (Gırbereşk) köyünde bulunan taziye evinde taziyeler kabul edilirken Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevi’nde bulunan Saadet Hanım’ın oğlu Bilal Çetiner ise izin verilmediği için annesinin taziyesine katılamadı.
Bilal Çetiner'in ailesi, 20 gün boyunca hastanede yoğun bakımda olan annesini görmesi için savcılığa dilekçe verildi. Ancak aile dilekçeye ret cevabı aldı. Daha sonra Bilal Çetiner'in vefat eden annesinin taziyesine katılması için bir kez daha savcılığa verilen dilekçeye yine ret cevabı aldı.
Kardeşi Bilal’in ne babasının ne de annesinin vefatında yanlarında olmadığını söyleyen İlham Çetiner, kendilerine bu mağduriyeti yaşatan paralel yapı mensuplarına lanet etti ve kardeşinin taziyeye katılımı için ret cevabı verenlere tepki gösterdi.
Çetiner, "Annem vefat etmeden önce kardeşim annesini sağken görebilmesi için savcılığa dilekçe verdik. Dilekçemize ret cevabı geldi. Kısa bir süre sonra annemiz vefat etti. Annemizi defin ettik. Kardeşim annemizi sağken görememişti. Bu yüzden en azından taziyesinde bulunsun diye tekrar dilekçe verdik. Annesinin taziyesine katılması için gönderdiğimiz dilekçeye de ret cevabını aldık. Kardeşimin tek suçu dindar olmasıydı. Bu yüzden annemi görmesini engellediler ve taziyesine bile göndermediler." dedi.
Hükümet yetkililerine seslenen Çetiner, "Sayın Cumhurbaşkanı ve Başbakan sesime iyi kulak verin; kardeşim ve arkadaşları İslami bir yaşam sürdürebilmek için çabaladıklarından dolayı zalim FETÖ çeteleri tarafından iftiralara maruz kaldılar. Cezaevlerine konulup, müebbet hapse mahkum edildiler. Sebepsiz yere kardeşimin, annemizin taziyesine gelmesine izin vermediler. Birçok Ergenekon tutuklusuna izin verilmişti. Kardeşim gibi İslami kimlikli mahkumlar neden bu haktan mahrum bırakılıyor.”
Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07Murat Çiçek ile röportaj:
- 08İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 11Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 12Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 13YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 14RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01DEVA İL BAŞKANI YILMAZ “BATMAN TRAFİĞİNE ÇÖZÜM BULUNMALI”
- 02“BATMAN, SOSYAL KONUT PROJESİNE DAHİL EDİLDİ”
- 03Ezidilerde ‘Çarşema Sor’ coşkusu
- 04SANAYİ ALANLARI DSİ YETKİLİLERİYLE MASAYA YATIRILDI
- 05TÜZÜN “ŞİDDETİ KABUL ETMİYORUZ”
- 06BELEDİYE, MART AYINDA 5 RİSKLİ YAPININ YIKIMINI GERÇEKLEŞTİRDİ
- 07ÇİÇEK “ÇOK KÜLTÜRLÜ YAPIMIZ ORTAK ZENGİNLİĞİMİZDİR”
- 08BATMAN’DA 49. TURİZM HAFTASI KUTLAMALARI BAŞLADI
- 09İLUH 2. ETAP 1. KISIMDA %95 UZLAŞI SAĞLANDI
- 1022 BİN DÖNÜM ARAZİ EKONOMİYE KAZANDIRILIYOR
- 11KÜÇÜK KIZLARIMIZ BADMİNTON’DA TÜRKİYE FİNALİNDE
- 12KAÇAK SİGARA OPERASYONU: 5.130 PAKET KAÇAK SİGARA ELE GEÇİRİLDİ
- 13“BU ADALETSİZ DÜZEN DEĞİŞMELİ”
- 14MİNİKLERDEN ANLAMLI BAĞIŞ
- 1544 ENGELLİYE TEKERLEKLİ SANDALYE HEDİYE EDİLDİ
Henüz Yorum yok