2022-2023 MEZUNLARI TÖRENLE UĞURLANDI

2022-2023 MEZUNLARI TÖRENLE UĞURLANDI

Batman Üniversitesinin 2022-2023 eğitim-öğretim yılı mezuniyet töreni, lisans ve ön lisans düzeyindeki mezun öğrencilerin katılımıyla gerçekleşti.
 
Üniversite Batı Raman Kampüsü Vadi Park önünde düzenlenen törene Batman Valisi Ekrem Canalp, Garnizon Komutanı Hv. Tuğg. İhsan Kaplan, Cumhuriyet Başsavcısı Murat Şahingöz, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, İl Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç, üniversite yöneticileri, akademik ve idari personel ile mezunların aileleri katıldı. Kortej yürüyüşüyle tören alanına gelen mezunların yerlerini almalarıyla başlayan program, saygı duruşunun ardından İstiklal Marşının okunması ve açış konuşmalarıyla devam etti.
 
 
Lisans eğitimini birincilikle tamamlayan Batman Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi öğrencisi Mehmet Nuri Aydınalp, “Başlangıçlar güzel, bitişler zordur. Hayatımızın bir sayfasını tatlı ve acı anılarla kapatırken diğer sayfasını yeni umutlarla açıyoruz. Burada olmaktan ve eğitim hayatımda verdiğim emeklerin karşılığını almaktan dolayı çok gururlu ve sevinçliyim. Öğrencilik hayatımız bitti demiyorum çünkü asıl ilim yolculuğumuz şimdi başlıyor. Başta Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İdris Demir olmak üzere eğitim hayatımız boyunca bizleri yetiştiren tüm hocalarımıza teşekkür ederim” dedi.
 
2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Mezuniyet Töreninin açış konuşmasını yapan Üniversite Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, “Üniversitemizde aldığınız eğitim sayesinde özgürlükçü, paylaşımcı, toplumla iç içe, değerlerine sahip çıkan bireyler olarak yetişmeniz birincil hedefimizdi. Öğrencilerimizi dinleyerek ve kendimizi sizin yerinize koyarak bizim için ne kadar önemli olduğunuzu her an hissedeceğiniz bir ortam oluşturduk. Karşımızdakini dinlemeyi ve anlamayı bilen, kendi doğrularımızın yanında başkalarının doğrularına da kulak vererek sorguladığımız ve yenilendiğimiz bir eğitim tavrı sergiledik. Üniversitemizde bu anlamda yaratmaya çalıştığımız özgürlükçü ortam, sizlere hayatta rehber olması bakımından hayati bir yer tutmaktadır. Her son yeni bir başlangıçtır bilinciyle kariyer basamaklarını tırmanacağınız bu yolda Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sözlerini hatırlayınız. ‘Hiçbir şeye ihtiyacımız yoktur, yalnız bir şeye ihtiyacımız vardır. O da çalışkan olmaktır. Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır’ sözünü hiçbir zaman unutmayınız” ifadelerini kullandı.
 
 
Batman Üniversitesinin mezunlarının aldıkları eğitim sayesinde küreselleşen dünyada avantajlı bireyler olarak hayallerine emin adımlarla yürüyeceğini anlatan Rektör Demir, üniversitemizin 2022-2023 Eğitim-Öğretim Döneminde 13 birimde 2 bin 486 öğrenciyi yeni hayatlarına uğurladığını söyledi. Rektör Demir konuşmasında üniversitemizin akademik personeline de öğrencilerimizin kendilerini geliştirmelerine ve bilgi sahibi bireyler olmalarına sundukları katkılardan dolayı teşekkür etti. Rektör Demir, her türlü güçlüğe ve zorluğa göğüs gererek yetiştirdikleri evlatlarını özgüveni yüksek, ne istediğini bilen, hedefleri için cesaretle hareket eden, bilgili, görgülü, ülkesini ve insanları seven bireyler olarak ailelerine takdim etmekten büyük mutluluk ve heyecan duyduğunu sözlerine ekledi.
 
Rektör Demir’in konuşmasının ardından lisans ve ön lisans düzeyinde dereceye giren öğrencilere ödül ve başarı belgeleri Batman Valisi Ekrem Canalp, Üniversite Rektörü Prof. Dr. İdris Demir ve il protokolü tarafından verildi. Ödüllerin verilmesinin ardından bayrak ve flama devir teslim töreni gerçekleşti. Öğrencilerin hep bir ağızdan ve coşkuyla mezuniyet yemini etmesi ve keplerini havaya atmaları ile birlikte mezuniyet töreni sona erdi.
 

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler