35 YILLIK PAZAR YIKILDI
Batman'ın en eski pazarı, Sere Tabla yıkıldı
Huzur ve İluh Mahallelerinin kesiştiği noktada bulunan yaklaşık 35 yıllık ‘Sere Tabla Pazarı’ yıkılmaya başlandı. Batman Belediyesinin hazırladığı proje modern dükkanlar yapılacak.
MODERN PAZAR YAPILACAK
Huzur Mahallesi ve İluh Mahallesinin kesiştiği noktada, DDY geçidinin yanında bulunan ve 35 yıldır özellikle dargelirli vatandaşların alışveriş mekanı olan ‘Sere Tabla Pazarı’ yıkılmaya başlandı.
Belediyenin hazırladığı proje kapsamında yıkılan pazarın yerine modern bir kapalı Pazar yapılacak. Yaklaşık 130 işyerinin bulunduğu alanda yıkım çalışmalarını burada bulunan esnaflar yapıyor. Sere Tabladaki eski pazarda 25 senedir manavlık yapan 57 yaşındaki Abdurrahman Kısa, pazarın yıkılması karşısında işsiz kaldıklarını belirterek, kendilerine alternatif bir yer gösterilmesini istedi. Kısa, “6 ay içinde esnafın yeni yerinde hizmet edeceği söyleniyor; biz bu 6 ayda nereye gidelim? Bize yer ayarlanmadı ve sadece ‘çıkın’ denildi ve ‘Cumartesiye kadar kimse burada kalmayacak’ dediler” dedi. Pazar esnaflarından Hamza Aslan ise, “Burası İluh Mahallesidir ve Sere Tabla deniliyor. Buranın geçmişi 30-35 yıl öncesine dayanıyor. Yani 1985- 90 arası Pazar kuruldu.
Eskiden dükkân sayısı 137 idi. 30-40 tane esnaf da bazı iş yapamadıkları için ayrılınca bu sayı 126’ya düştü. Bu dükkânların da 70-80’ni faal durumdaydı” diye konuştu. Batman Belediyesi yıkım işlemlerinin tamamlanmasının ardından yeni pazarın yapımına hemen başlanacağı, Alo Tewşo Pazarı gibi modern bir pazar yerinin yapılacağı öğrenildi. (Haber Merkezi)
Yazarlar
- 01YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 02Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 03İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 04 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 05ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 06Murat Çiçek ile röportaj:
- 07DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 08Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 09Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 10 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 11Ziver Özdemir ile Röportaj
- 12RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 13Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 14Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01VALİ CANALP’A 14 MART TIP BAYRAMI ZİYARETİ
- 02VALİ CANALP, HASANKEYF’TE VATANDAŞLARLA İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
- 03BATMAN’DA DEVLET TİYATROSU RÜZGÂRI ESTİ
- 04FIRIN VE LOKANTALARA SIKI TAKİP
- 05BAYRAM ÖNCESİ SÜRPRİZ KARAR
- 06SON SEFER SAATİ 1 SAAT UZATILDI
- 07Şah-Mar Marketler Grubu’nun İftar Programına yoğun katılım
- 08Batman Ticaret Borsası’ndan İhtiyaç Sahibi Ailelere Destek
- 09İŞ DÜNYASI İLE GÜÇ BİRLİĞİ
- 10BATMAN PETROL GAZETESİ 23 YAŞINDA
- 11NASIROĞLU’NDAN ENGELLİ AKTİF YAŞAM MERKEZİ’NE ZİYARET
- 12İL BAŞKANI ÇETİN “BEN DEĞİL BİZ ANLAYIŞIYLA SAHADAYIZ”
- 13VALİ CANALP, SASON’DA VATANDAŞLARLA İFTAR YAPTI
- 14GERGERLİ, BAŞKAN DEMİR’İ ZİYARET ETTİ
- 15SASON’DA ‘YAŞAYAN KÜTÜPHANE’ HİZMETE AÇILDI




Henüz Yorum yok