
5 Milyon TL’lik yatırımla OSB’de olmak istiyor
1996 yılından beri İstanbulda faaliyet gösteren Seha Tekstil, yaklaşık 3 aydan beri Batmanda açtıkları şubelerinde hizmet vermeye devam ediyorlar.
Batman’da şube açmalarının sebebini iki nedenle aktaran Firma sahibi Mehmet Şükrü Yılmaz, Şöyle konuştu: “İstanbul’da üretim durmuş, maliyetler yüksek ve konfeksiyon sektörü suskun durumdadır. İkinci amacımız, Batman’da, memleketimizde istihdam yaratmak ve bölge insanına ve memleketimize faydalı olmak, buradakilere iş imkanı sağlayarak katkı sağlamak istedik” dedi.
“ OSB’DEN TALEP ETTİĞİMİZ ARAZİ VERİLİRSE BEŞ MİLYONLUK YATIRIM YAPACAĞIZ”
Batmanlıların istihdam edilerek ekmek yemesini, barışın, düzenin gelmesini istediklerini ifade eden Yılmaz, en önemli amaçlarından birinin de alt yapılarını tamamen buraya kaydırmak ve OSB’den talep ettikleri 10 dönümlük arazinin kendilerine tahsis edildiği taktirde yaklaşık 300 personelden fazla kişi istihdam edip burada 5 milyonluk dev bir yatırımla hizmet vermek istediklerini sözlerine ekledi. Şuan Gültepe Mahallesi , 4323 Sokak No:8’de bulunan yerlerinde DANIEL DAAF marka tekstil ürünlerinde ihracat firması olan olarak çalışan sektörün İşletmecisi Yılmaz Şöyle konuştu: “ Öncelikle bizim Organize ve Sanayi Bölgesine başvurmamızın sebebi, Batmanın merkezinde kendimize uygun bir bulamadığımız içindir. Bunun için hızlı bir şekilde bir alt yapı ve yer tahsisi istiyoruz. 250-300 dolayında kişi çalıştıracağız, mallarımız, yaptığımız ürünlerin tamamını direkt Fransa, Almanya ve İngiltere’ye ihrac edeceğiz. Bunun dışında bu bölgedeki atölyecilere, küçük çaplı 50-60 insan çalıştıran yerlere ayrıca mal vereceğiz. Kendi malımızı onlara ücret karşılığında diktireceğiz. Genel olarak ürünlerimiz penye örme üst grubudur. Ayrıca kot ve keten pantolon işine de yeni girdik. Eşofman, fermuarlı, kapşonlu, mont tarzı örme grubu olarak geniş bir kitleye hitap etmekteyiz.
“ MEMLEKETİMİZDEKİ İNSANLAR EKMEK YESİN “
Genel olarak amaçlarının kendi insanlarına ekmek kapısı oluşturmak ve istihdam olduğunu yineleyen Yılmaz ayrıca, “ Batmanın sektörü genel olarak bazı markaların basit modellerine alışmışlar. Biz genelde ağır tarzlı mal çalışıyoruz, Batmandaki konfeksiyon sektörünü buna alıştırmaya çalışacağız. Çünkü ağır derken, işçilik daha fazla ve fiyatları da haliyle daha yüksektir. Merkezimiz İstanbul- Merter’dedir. Batmandaki ise ilk şubemizdir. İmalatımızın tamamını buraya getirmeye niyetliyiz. Yani orada sadece ofisimiz kalacak,çünkü biz orada kumaş da yapıyoruz. Kumaş üretimimiz de vardır. Öncelikle biz altyapıyı yoklamak, ve kendimizi test etmek için yapacağız. Avrupa ülkelerine, Fransaya, Almanyaya ürünlerimizi ihraç ediyoruz. İngiltereyle yeni bir müşterimiz var, ilk malı Batmana getirttik. Ayrıca DANIEL DAAF isminde kendi markamız kendi ürünümüzdür. Merter’de toptan mağazalarımız da mevcuttur. Hem ihracat, hem de kendi markamızın tamamını buraya getirmek istiyoruz” ifadelerine yer verdi.
Yazarlar
- 01Asırların taşıdığı gelenek: Tandır ekmeği
- 02Batman’da düzenlenen “Genç Hatipler Minberde” yarışması
- 03 Numan Hadi Radyo Yüksel’e Konuk Oldu
- 04 TOKİ KONUTLARINDA ANAHTAR TESLİMİ
- 05İŞKUR TYP KURA SONUÇLARI AÇIKLANDI
- 06DÜNYA HASTANESİNDEN BİR İLK DAHA
- 07ADİLE GÜRBÜZ RÖPORTAJI
- 08Murat Çiçek ile röportaj:
- 09Ziver Özdemir ile Röportaj
- 10Batmanlı genç Bursa’da öldürüldü
- 11Aslan, Meydan Ortaokulu öğrencilerini konuk etti
- 12Ben Değil, Siz Kazanacaksınız
- 13YAZARI, OSMAN KAYA “RADYO YÜKSEL”e KONUK OLDU
- 14RADYO YÜKSEL YÜKSELEN YILDIZLARI AĞIRLIYOR
- 15Feci kazada hayatını kaybedenler gözyaşlarıyla defnedildi
- 01Rumeysa'nın bağırsak ve midesinden 24 adet mıknatıslı bilye çıkarıldı
- 02Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Ramazan ayı yardımları devam ediyor
- 03Terörsüz Türkiye, Güçlü Ekonomi
- 04KARATAŞ "21 YILDIR BATMAN'DAYIM"
- 05İLUH BULVARI PROJESİ TANITILDI
- 06SIFIR ATIK İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI
- 07KIZILAY’IN OLAĞAN KONGRESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 08ARGÜNAĞA, GÜVEN TAZELEDİ
- 09BATMAN PETROL GAZETESİ 22. YAŞINDA
- 10NASIROĞLU: TERÖRSÜZ BİR TÜRKİYE İÇİN BİRLİK OLMALIYIZ
- 11BAŞKAN EKREMOĞLU’NDAN HEM KREDİ HEM İNDİRİM MÜJDESİ…
- 12MÜSİAD’DAN ANLAMLI İFTAR
- 13MEHMET MUNGAN'IN AKIBETİ SORULDU
- 14TMMOB’TAN PARSEL SATIŞI TEPKİSİ
- 15KADINLAR, HAKLARI İÇİN SES YÜKSELTTİ
Henüz Yorum yok