​Sağlık çalışanlarına yapılan saldırıya tepki

​Batman İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Pamukçu, sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti sebebi ne olursa olsun asla kabul etmediklerini söyledi.

Dün akşam saatlerinde Hilal Mahallesi'nde Covid-19 testi pozitif çıkan hasta ve yakınlarını muayene için giden filyasyon ekibinin sözlü ve fiili saldırıya uğramasına tepki gösteren Pamukçu, saldrıının kabul edilemez olduğunu belirtti.

Saldırıyla ilgili açıklama yapan Pamukçu, “19 Nisan 2021 tarihinde saat 18.00’da Hilal Mahallesinde bulunan bir eve Covid-19 testi Pozitif çıkan hasta ve yakınlarına muayene, tedavi hizmeti sunmak için giden filyasyon ekibi sözlü ve fiili saldırıya uğramıştır. Ekipte bulunan hekim, hemşire ve şoför hasta yakını tarafından sözlü şiddete uğramış, ekipteki hemşire ise fiziki olarak darp edilmiş ve el parmağı da kırılmıştır. İkinci bir şiddet olayı ise 18 Nisan 2021 tarihinde saat 01.30’da Eğitim ve Araştırma Hastanemiz yataklı servisinde yaşanmış ve görevi başında bulunan iki hemşire, hasta yakınları tarafından sözlü ve fiili saldırıya uğramıştır.” İfadelerini kullandı.

“Sağlık çalışanına yapılan şiddet utanç vericidir”

Sağlık çalışanlarına yapılan saldırıyı kınayan Pamukçu, “Sağlık hizmetleri kamu adına kesintisiz sunulan özellikli bir hizmettir, Sağlıkta şiddet aynı zamanda kamu yararına karşı yapılmış bir eylemdir. Dolayısıyla sağlık çalışanına şiddet topluma karşı utanç verici bir eylemdir. Her zorluğa karşı görevini en iyi şekilde sunma gayretiyle çalışan ve hedefi sadece hastalara yardım etmek olan sağlık çalışanlarımıza yönelik sözlü ve fiziksel saldırı bizleri derinden üzmüştür.” şeklinde konuştu.

“Şifa veren ellere sahip çıkalım”

Yapılan şiddet olaylarının takipçisi olacağını belirten Pamukçu “Sağlık çalışanlarına yönelik kötü söz, uygunsuz muamele ve şiddet uygulanmasını tüm toplum olarak el birliği ile ortadan kaldırmalıyız. Bu tür saldırıların en asgarisinin dahi gereğini yapmak için müdürlük olarak konunun sonuna kadar takipçisi olacağız. 7-24 saat Batman halkına canları pahasına sağlık hizmeti sunan tüm sağlık çalışanlarımıza, Batman halkının bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da desteklerini esirgememelerini ve şifa veren ellere sahip çıkmalarını diliyorum” dedi.

Henüz Yorum yok

İlk yorumu siz yazın.

Yorum Bırakın

E-Mail adresiniz yayınlanmaz.







Diğer Haberler